Избраният за президент на САЩ Джо Байдън обяви днес няколко

...
Избраният за президент на САЩ Джо Байдън обяви днес няколко
Коментари Харесай

Байдън избира д-р Фаучи за съветник по COVID-19

Избраният за президент на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи през днешния ден няколко назначения в бъдещия си здравен екип, основни постове в разгара на пандемията от ковид, в това число основния прокурор на щата Калифорния Хавиер Бесера, за министър на опазването на здравето, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Ако бъде одобрен от Сената, 62-годишният Бесера ще бъде първият латинос отпред на ведомството.

Избиран в продължение на повече от две десетилетия в камарата на представителите, Бесера пламенно защитаваше промяната на Барак Обама в здравното обезпечаване, както и програмата DACA (ДАКА), призната, с цел да пази стотици хиляди млади мигранти от депортиране.

При ръководството на президента Доналд Тръмп юристът Бесера пламенно атакуваше по правосъден път решенията на републиканското държавно управление.

Байдън удостовери също, че ще назначи уважавания доктор Антъни Фаучи , който и в този момент е член на здравния екип на Белия дом, за собствен основен консултант за рецесията с COVID-19.

Фаучи е човек, който работи успокояващо на американците от началото на пандемията, привикнал е с телевизионни участия, при които неуморно повтаря какъв брой е значимо всеки да съблюдава защитни ограничения.

Успоредно с това той ще резервира поста си на шеф на института по заразни заболявания.

Избраният за президент разгласи, че ще назначи жена - Рашел Валенски - отпред на Центровете за предварителна защита и битка с заболяванията, които са на първа линия в борбата против ковид.

Този екип от ползващи се с доверие опитни ръководители ще внесе най-висша степен на честност, научна стриктност и опит в ръководството на рецесии, с цел да се оправи с едно от най-големите провокации, пред които Америка се е изправяла: слагането на пандемията под надзор, уточни в изказване Байдън.

Всички тези назначения ще би трябвало да бъдат доказани от Сената, а дали републиканците или демократите ще имат болшинство в него ще се разбере през януари, след частични избори.

Байдън ще номинира основния прокурор на Калифорния за здравен министър

Байдън беше заречен кабинет, който отразява многообразието на американското население. Той към този момент назначи Алехандро Майоркас за министър на вътрешната сигурност, който, в случай че бъде одобрен, ще е и първият представител на латиноамериканската общественост на този пост.

Байдън разгласи и състава на бъдещия си стопански екип, като отпред на финансовото министерство ще е Джанет Йелън - някогашен ръководител на Управлението за федерален запас. Байдън огласи и постове във външнополитическата сфера - неговият избор за първи посланик на Съединени американски щати е Антъни Блинкън.

Обявен е и целият състав на екипа по връзки в Белия дом, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР