Избори на фона на здравна хекатомба - под това колоритно

...
Избори на фона на здравна хекатомба - под това колоритно
Коментари Харесай

"Монд": Българите гласуват посред здравно бедствие, за което политиците мълчат

Избори на фона на здравна хекатомба " - под това колоритно заглавие Жан-Батист Шастан разказва от София за френския вестник " Монд ". Всъщност, специлният делегат на изданието съвсем не отделя внимание на изборите, до момента в който споделя за здравно COVID-бедствие, изолзвайки думата, описваща в гръцката митология най-голямото жертвоприношение.

След като споделя за мрачните данни, дезинформацията и известността на антиваксъри, Шастан написа: " В този подтекст даже политиците, подкрепящи имунизирането, избират да приказват внимателно за убежденията си. "

" Когато пазя имунизирането във " Facebook ", множеството мнения ме атакуват и хулят или споделят, че съм заплатен. Много политичски партии се опасяват да не изгубт гласове, в случай че намерено поведат акция за имунизиране ", споделя Ицо Хазарта. Този знак за подражателство измежду проевропеските и образовани генерации в София споделя чувството за беззащитност през силата на плъзналата подправена информация в тази страна, изключително пристрастена към " Facebook ", добавя създателят.

В навечерието на парламентарни и президентски избори политическите водачи остават съперници на насилствените ограничения за битка с пандемията, обобщава Шастан.

Той беседва с Румен, 56-годишен пациент на Коронавирус отделението в болница " Св. Анна " в София, който за малко смъква кислородната маска, с цел да го чуят: " Тук съм от 11 дни, поучавам всеки да се имунизира. Никой в фамилията ми не е и в този момент всички са зле ". В стаята за двама е наместено трето легло за 31-годишния строителен инженер Тамер Ахмед, неимунизиран: " Малк осъжалявам, в никакъв случай не съм си мислил, че ще попадна тук. През целия си живот не са ме настанявали в болница ".

Но двамата мъже са по-скоро изключение, изяснява създателят. Д-р Рада Прокопова споделя, че постоянно чува неща като " И измежду имунизираните има инфектирани ", " Защо би трябвало да подписвам документ, освобождаващ лабораториите от всякаква отговорност " и " имам тежки алергии ".

Липсата на доверие е народен проблем.
 доктор Рада Прокопова,
шеф на коронавирусните отделения в "Св. Анна ", пред "Монд "

Нейното кардиологично поделение е превърнато в коронавирусно и тя е последовател на концепцията за наложително имунизиране, въпреки да знае, че концепцията е взривоопасна в България, написа " Монд ". На процедура, българските политици остават съперници на насилствените ограничения, а въвеждането на " зеления документ " от 21 октомври е остро подложено на критика от мнозина претенденти - от крайната десница до социалистическата партия. Някои от тях намерено приказват за " Геноцид " и имунизиране, " с цел да ни вкарат имплант и да ни управлява висше схващане ".

Шастан разказва по какъв начин шефът на " Св. Анна " доктор Славчо Близнаков няма правно съображение да принуди медиците си да се имунизират и въпреки да заплашва отказващите с наложително излизане в неплатен отпуск. Но с помощта на това, което разказва като " административен напън ", е съумял да убеди 98% от лекарите и 80% от сестрите. В останалата част от страната постоянно имунизираните сестри не са повече от 40%.

България се трансформира в огромен социологически и здравен опит.
Тихомир Безлов,,
Център за проучване на демокрацията

Конспиративни теории тиражират хора като 36-годишният Ники Пенчев, смятащ, че лечебните заведения преувеличават с броя на смъртните случаи, тъй като " Европейски Съюз заплаща за всеки болен от Коронавирус ". Той се е наредил на опашка с работодателя си, който споделя, че това е единственият от 40 чиновници, които е съумял някак да убеди да се имунизират.

Подобни неща подмята и Антон Тасев от Централните софийски гробища, до момента в който сковава следващия ковчег: " Всъщност, не знаем какъв брой умират, откакто са се ваксинирали ". Новата част от гробищата е отворена през 2020 година и към този момент се цялостни бързо с пресни гробове, като по думите му " 40-50% са умрели от Коронавирус и това е злополука ". Съмненията му въодушевено са повторени от поп, който служи в студа опело на всеки 30 минути.

Изданието обръща внимание и на " някои персони, изключително мощно олицетворяващи отричането " като Атанас Мангъров: " Този експерт по заразни заболявания поредно се разгласи срещу маските и ограничаващите ограничения, което му донесе невиждана известност. От бъркотията в дребния с икабинет в болничното заведение, където лекува Коронавирус пациенти той отхвърля да носи маска и ни убеждава, че здравният документ " е по-лош от комунизма ". Страницата му във " Facebook " има над 40 хиляди почитатели и е напълно отдадена на дискредитирането на имунизациите. През септември съобщи, че един от имунизираните му пациенти умрял, само че незабавно бе опроверган от управлението на болничното заведение му. И все пак си работи там. "

По данни на Националния статистически институт смъртните случаи над нормалната наклонност от последните години надвишават съвсем 50 000 от началото на епидемията - един от най-лошите сходни индикатори в света, изяснява " Монд ".



Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР