Изборът, наложен на Украйна и Грузия в полза на НАТО

...
Изборът, наложен на Украйна и Грузия в полза на НАТО
Коментари Харесай

Лавров: Западът иска да установи контрол над Киев и Тбилиси чрез сближаване с НАТО и ЕС

Изборът, натрапен на Украйна и Грузия в интерес на НАТО и Европейския съюз, се дължи на желанието на Запада да ги откъсне от Русия и да откри външен надзор над тях. Това сподели съветският външен министър Сергей Лавров на взаимна конференция след диалози с настоящия ръководител на ОССЕ полски външен министър Збигнев Рау, оповестява

„ Основната причина е, че управляващите на тези страни (Украйна и Грузия – бел. ТАСС) демонстрираха неуспех и го направиха в условия, когато желаеха да открият над тях по всевъзможен вероятен метод и в последна сметка откриха външен надзор с единствената цел да ги откъснат от Русия, с цел да ги одобряват в областта на въздействие на НАТО, което също опонира директно на правилото за сплотеност на сигурността, тъй като отводът от сфери на въздействие е един от съставените елементи му “, сподели той.

„ През 2008 година, когато на срещата на върха на НАТО в Букурещ бяха направени заявления, че Грузия и Украйна ще бъдат в НАТО, господин Михаил Саакашвили си загуби мозъка, давайки заповед за офанзива на мирния град Цхинвали и позициите на съветските миротворци “, продължи Лавров.

Ръководителят на съветското външно министерство обърна внимание на обстоятелството, че виновните дейности на Москва са ориентирани към попречване на акт на геноцид против жителите на Южна Осетия и са „ в цялостно сходство с условията на интернационалното право “.

" В отговор на офанзивата против съветски миротворци, които бяха на територията на Грузия в сходство с мандата, утвърден от ОССЕ и със единодушието на Тбилиси, изпратихме войски там ", напомня той. " Това беше оповестяване на война от Саакашвили. Няма друго интернационално право, което да не дава пояснение. Е, и тогава, с цел да защитим тези нации - на Абхазия и Южна Осетия в желанието им да обезпечат своята самостоятелност, когато те организираха съответните референдуми и желаеха признание, ние ги признахме и разположихме там военни бази по тяхно искане, тъй че грузинците даже да не си помислят да правят сходни закононарушения “, акцентира министърът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР