Изборът на председатели на комисиите и техните заместници е точка

...
Изборът на председатели на комисиите и техните заместници е точка
Коментари Харесай

Борисов оглавява комисията по външна политика, Петков - Шенген и eврозоната


Изборът на ръководители на комисиите и техните заместници е точка първа в дневния ред на Народното събрание за на следващия ден. Имената на възможните ръководители и техните заместници към момента не са известни. В деловодството на Народното събрание от ръководителя на групата на ГЕРБ Десислава Атанасова са импортирани оферти за избор на управления на комисиите, без да са посочени имена.

Очаква се водачът на партията Бойко Борисов да оглави комисията по външна политика.

ГЕРБ ще получи още комисията по районна политика. Партията на Борисов взима и комисията по енергетика - също основна, като се чака да я оглави някогашният отраслов министър Делян Добрев. При ГЕРБ отива също значимата комисия - тази по защита, управлявана евентуално от специалиста в региона Христо Гаджев.

Съпредседателят на „ Промяната “ Кирил Петков ще ръководи комисията по европейските въпроси.

ПП-ДБ получава общо две комисии, втората - тази за електронното ръководство. Тя се чака да се оглави от някогашния отраслов министър в кабинета „ Петков “ - депутатът от квотата на Демократична България Божидар Божанов, по информация на „ Клуб Z “.

Движение за права и свободи ще вземе общо четири комисии, в това число бюджетна. За неин ръководител се чака да бъде определен Йордан Цонев.

Движение за права и свободи ще взе участие в ротационното председателство на комисията, която ще се занимава с промените в главния закон - посредством депутата си Хамид Хамид. Очаква се първото председателство да поеме ГЕРБ - в лицето на Екатерина Захариева.

Делян Пеевски ще бъде препоръчан за член в комисията по правни въпроси на мястото на Гюнер Ахмед. Председателят на Движението се отхвърля от мястото си в комисията по конституционни въпроси и го преотстъпва на Ертен Анисова.

Комисията за българите в чужбина отива при Българска социалистическа партия. Това е и единствената комисия, която партията на Корнелия Нинова ще получи.

Комисията по туризъм ще бъде поета от „ Възраждане “.

„ ИТН “ също ще получи една комисия - тази по земеделието.

Към момента ръководител има единствено правна комиксия, по силата на така наречен джентълменско съглашение с ГЕРБ, тя бе управлявана от депутата от квотата на Политическа партия Стою Стоев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР