Изборът България да бъде част от НАТО е, че всъщност

...
Изборът България да бъде част от НАТО е, че всъщност
Коментари Харесай

Стефан Янев категоричен: В НАТО сме, за да харчим по-малко за собствената си отбрана

Изборът България да бъде част от НАТО е, че в действителност ние си разрешаваме да харчим по-малко за личната си защита, уточни министър Стефан Янев на чуването си в отрасловата парламентарна комисия.

„ Изборът на България да бъде част от НАТО е надълбоко съзнателен. Той е бил прагматичен, тъй като ние сме виновни към българското общество, че не сме обяснили ясно, че изборът България да бъде част от тази групова система за сигурност и отбрана е, че по този метод си разрешаваме да харчим по-малко за личната си защита , тъй като я съвместяваме с страни, които споделят същите полезности и вършим обща защита. Ако бяхме обяснили на българските жители, че сега се стремим да харчим към 2% от Брутният вътрешен продукт, само че в случай че не бяхме в НАТО, евентуално щяхме да приказваме за числа сред 7-8%, евентуално всеки би ни схванал “, добави Янев.

Той предложи да не четем непозната преса по проблема НАТО-Русия и да спрем със спекулациите като добави: „ Струпване и разполагане на войски на НАТО или на която и да е друга страна в България няма. Решение в българското държавно управление за подобен вид придвижване, скупчване и разполагане на войски на НАТО на българска територия няма. Такъв вид решение е в развой на подготовка, когато това решение бъде взето то ще бъде комуникирано за всички български жители “, сподели министърът на защитата Стефан Янев.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР