Избирателите в чужбина са 1 милион, но само по около

...
Избирателите в чужбина са 1 милион, но само по около
Коментари Харесай

Гласуването в чужбина: Българин от Швеция обяви, че ще пропътува над 1000 км, за да даде своя глас

Избирателите в чужбина са 1 милион, само че единствено по към 150 хиляди от тях гласоподават през последните 9 години. Това сподели пред bTV шефът на Информационно обслужване професор Михаил Константинов.

Българин от Швеция разгласи, че ще пропътува над 1000 километра, с цел да гласоподава на 4 април, тъй като там, където живее - няма открита секция.

„ Размислих тези дни и взех решение, че ще отида този път, дали със аероплан или с трен, ще забележим “, сподели Емил Емил Жоксионов.

Той е изцяло наясно с стратегиите и концепциите на партиите, без значение, че от 11 години е отвън България.

Неговият случай единствено удостоверява правилото, че през последните години вотът от чужбина не оказва въздействие върху разпределението на мандатите.

„ Колко гласоподават от тях, знаете ли, към 150 хиляди. За 9 избора са определени 15 депутати с гласовете от чужбина. Електронният резултат е едно, а нуждата от гласоподаване в чужбина е друго нещо. Трябва да се даде цялостна опция на бългалритге в чужбина да гласоподават първо от морална позиция “, сподели проф. Михаил Константинов.

Изборите в чужбина се организират единствено за партии. Преференциален избор за обособени депутати е неосъществим. За Жоксионов това няма значение, той ще отиде в Стокхолм с цялото си семейство и ще пусне своя глас.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР