Ивет Лалова-Колио е сред българските атлетки с изключително много големи

...
Ивет Лалова-Колио е сред българските атлетки с изключително много големи
Коментари Харесай

Ивет Лалова пред Sportal.bg: Съветът ми към младите ни атлети е да бъдат смели и да вярват в себе си

Ивет Лалова-Колио е измежду българските атлетки с извънредно доста огромни конгреси зад тила си. Този път обаче 38-годишната спринтьорка е на Европейското състезание в зала в Истанбул в друга роля - като част от комисията на спортистите към Европейската атлетика. Лалова-Колио даде извънредно изявление пред екипа на Sportal.bg в Истанбул.

“За второ състезание съм наблюдаващ от публиката, несъмнено е по-лесно, напрежението го няма, само че в този момент дилемите и отговорностите са други - да видя по какъв начин минава това състезание и да видя с какво мога да оказа помощ на спортистите, несъмнено.

Успях да видя тима доста за малко - преди старта на всеки един от тях, само че това е един доста внимателен миг, в който не се приказва, тъй като всеки се концентрира по негов си метод. Надявам се след самото състезание да се видя с множеството от тях. С някои сме доста близки другари - с Тихомир Иванов към този момент се познаваме като състезатели от доста години. Ще се веселя да разясня с тях и, несъмнено, да им дам някой съвет, в случай че имат потребност.

Това, което доста ми хареса при Божидар Саръбоюков, е, че говорейки за финала, той приказва тъкмо за тези 8 метра, т.е. за мен той е сложил верния фокус за този край. Много е млад и се надявам неговият път да стартира отсам, да го стимулира да се развива от ден на ден.

Бих посъветвала младите ни спортисти да употребяват тези участия, този опит, да виждат, да учат, да не стопират да се развиват, да задават въпроси, да се интересуват, да извличат постоянно най-хубавото за себе си. Бих ги посъветвала също по този начин да не подценяват менталната подготовка, тъй като доста пъти сме били в прелестна оптимална форма и нашата глава ни е предавала. Затова ще ги съветвам да бъдат доста смели, да имат вяра, да имат фантазии и цели доста надалеч напред, само че и да бъдат с доста необятно отворени очи ”, сподели Лалова-Колио пред Sportal.bg .

Цялото изявление с Ивет може да намерите във видеото.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР