Ивелин Попов не беше единственият важен футболист в тима на

...
Ивелин Попов не беше единственият важен футболист в тима на
Коментари Харесай

Зенит обърна Ростов, Дзюба и Азмун поделиха голмайсторския приз

Ивелин Попов не беше единственият значим футболист в отбора на Валерий Карпин, който пропусна дуела. Нямаше го и Павел Мамаев, а Роман Ерьоменко и Аалексей Ионов останаха на пейката. Домакинит желаеха да завършат сезона с победа, откакто не съумяха да завоюват нито един от предходните си 5 мача.

Зенит излезе на " Ростов Арена " с напълно авариен състав. От по-опитните футболисти започнаха Себастиан Дриуси, Олег Шатов, Емануел Ригони, Александър Ерохин и до неотдавна контузеният Емануел Мамана. Всички те обаче не бяха първи избор за Сергей Семак в хода на сезона.

Домакините очевидно бяха по-мотивирани и сътвориха няколко рискови офанзиви към вратата на Александър Васютин. В 18-ата минута Бактийор Зайнутдинов стреля от директен свободен удар, топката рикошира в стената и затрудни оптимално стража на питерци, който не съумя да реагира задоволително бързо - 1:0.

Зенит не сътвори съвсем нищо забавно в нападателен проект до почивката и Семак не се поколеба с началото на второто полувреме да пусне Дзюба и Азмун вместо Даниил Шамкин и Алексей Сутормин. Гостите заиграха доста по-добре и направиха поврат.

В 72-ата минута Ригони наказа неточност в отбраната на Ростов и с компактен удар от наказателното поле изравни. В 75-ата Шатов центрира от левия фланг към Азмун, който изпревари Сергей Песяко и прати топката във вратата. Това беше гол номер 17 за иранеца и той се изравни с Дзюба.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 30 кръг, сряда 22 юли  ФК Ростов 1:2краен резулат  Зенит
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР