Иван Влъчков спечели второто състезание в своя клас от сериите

...
Иван Влъчков спечели второто състезание в своя клас от сериите
Коментари Харесай

Иван Влъчков спечели второто състезание в своя клас на Нюрбургринг в GT4

Иван Влъчков завоюва второто съревнование в своя клас от сериите GT4 за Купата на Централна Европа на пистата Нюрбургринг в Германия.

Този сезон Влъчков още веднъж се състезава за екипа на Росен Даскалов – София Кар Моторспорт с болида Sin Car R1. Вчера Иван приключи 3-и, само че през днешния ден завоюва безапелационно в категорията на дилетантите.

Във второто съревнование на съкратения вид на Нюрбургринг Иван започва втори от всички и първи в своя клас. Той резервира тази позиция след старта, а по-късно стратегически пропусна Ръдест от класа на експертите. В идващите обиколки Вълчков поддържаше чудесно движение и задържаше 3-ата позиция и първата в класа.

Иван бе един от последните, които направиха наложителното си прекъсване в бокса в средата на конкуренцията, измежду което той резервира безапелационно първата позиция в класа и бе 4-и в общото класиране.

До финала българският водач пропусна още един " експерт ", с цел да приключи 5-и и безапелационно първи в класа си с задатък от 15 сек пред втория Марчинкиевич с Maserati. Той остави зад себе си двама от професионалния клас.

" Благодаря на Дамасцена Алба АСК, Николай Мончев, семейство Даскалови, невероятните механици, неповторимата българска кола Sin Car R1, на моите родители, сподели Иван, който през вчерашния ден стана на 19 години. - Без тях нямаше да съм тук. Благодаря и на всички, които ме поддържат и са до мен. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР