Иван Шопов е бил задържан, след като възползвайки се от

...
Иван Шопов е бил задържан, след като възползвайки се от
Коментари Харесай

Задържан е извършител на взломна кражба от жилище в центъра на София



Иван Шопов е бил арестуван, откакто възползвайки се от отсъствието на притежателите през интервала сред 21.12.2017 година и 08.01.2018 година, проникнал в жилище, намиращо се на първия етаж на кооперация на ул. „ Княз Борис I “ в гр. София и направил грабеж. Мъжът счупил стъклото на отваряем прозорец на жилището, след което лишил от помещението съхранявани там скъпи движимости – златни украшения и 4 бр. LCD – телевизорa, оповестяват от прокуратурата.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, под управлението и надзора на Софийска районна прокуратура, в хода на което са открити и разпитани очевидци, а част от инкриминираните движимости са открити в дома на обвинения Шопов.

Установено е, че Шопов е неведнъж осъждан, като му е повдигнато обвиняване, за което законът планува наказване „ отнемане от независимост “ от три до 15 години. Предвид високата социална заплаха на действието и дееца, както и с оглед събитието, че закононарушението е осъществено в изискванията на рисков рецидив, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на причинителя за период до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в постройката на СРС на 17.01.2018 година, когато ще бъде прегледано и искане за взимане по отношение на него на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР