Иван НончевСъдът остави без уважение молбата на Министерство на регионалното

...
Иван НончевСъдът остави без уважение молбата на Министерство на регионалното
Коментари Харесай

МРРБ поиска 200 хил. лв. за разораните дюни на Смокиня, вижте какво реши съдът!

 Иван Нончев
Съдът остави без почитание молбата на Министерство на районното развиване и благоустройство за конституиране на министерството като цивилен просител и за взаимно разглеждане в актуалното наказателно произвеждане на предявения цивилен иск от страна на държавното ведомство, в размер на 200 хиляди лева

Окръжен съд – Бургас счете, че взаимното разглеждане на желае ще затрудни своевременното привършване на наказателния развой. Министерството на районното развиване и благоустройство може да предяви своя цивилен иск в цивилен развой и ползите на страната няма да бъдат нарушени, в случай че се потвърди виновност на подсъдимите в наказателния развой. Предвид спецификите на обекта на закононарушението, се изисква събирането на голям брой доказателства и назначението на голям брой експертизи, установяващи имуществената щета. По досъдебното произвеждане няма събрани доказателства за съществуване на имуществени вреди и за първи път съдът следва да ги открива. Това би попречило за своевременното и дейно привършване на наказателния развой, заради нужда от отлагания на делото, особено с оглед доказване на гражданския иск.

Съдът не показа изводите на отбраната на двамата подсъдими, че в досъдебното произвеждане е позволено значително нарушаване на процесуалните правила, довело до ограничение на процесуалните права на обвинените. Съдебната инстанция счете, че са изложени задоволително в действителност положения по отношение на обективните и субективни съставомерни признаци на осъщественото действие. В обвинителния акт ясно е дефинирано присъединяване на подсъдимите в незаконната активност, както и в детайли е разказана предпазената територия – естествена забележителност. Посочени са съответно и тъкмо техническите параметри на предмета на обвиняването, като подсъдимите ясно могат да схванат обвиняването.

Съдът дефинира, че съществуват процесуални спънки за гледане на делото по реда на Гл. 27 от Наказателно-процесуален кодекс – кратко правосъдно разследване, заради експлицитното противоречие на подсъдимите и техните бранители. Предвид настояването на отбраната, делото следва да бъде гледано по реда на Глава 28 от Наказателно-процесуален кодекс, с освобождение от наказателна отговорност от страна на подсъдимите и налагането им на административно наказване.

Окръжен съд – Бургас удостовери и взетите ограничения за неотклонение парична гаранция, в размер на 3 000 лева за Иван и 1 000 лева за Манол.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР