Иван Костов Българското общество е подложено на пропагандна агресия, която

...
Иван Костов Българското общество е подложено на пропагандна агресия, която
Коментари Харесай

Костов: Обществото е подложено на гигантски лъжи, актуалната е, че Западът е агресор срещу Русия


Иван Костов

Българското общество е подложено на пропагандна експанзия, която основава у него мощни настройки. Убеждава го в правотата на политиката на Владимир Путин. Тези настройки се споделят от забележителна маса от българското население. Това съобщи някогашният министър председател Иван Костов пред Нова телевизия в неделя.

По думите му тази пропагандна експанзия се реализира по доста професионален метод. Например, " насаждане у хората на гигантска неистина, която по-късно по този начин травмира съзнанието на хората, че те не пускат каквото и да било друго, различен факт, който да компрометира тази неистина “.

Като образец за такава неистина в предишното Костов уточни самия себе си. " 80 % от хората повярваха, че аз съм притежател на половин България. А аз не съм взел един гвоздей от приватизацията “, сподели той.

Според него в този момент лъжата е, че Запада е агресор против Русия.

" Което изобщо не е по този начин. Защото Русия подържа войски на територията на Грузия, превзела е част от територията на Молдова, има войски в източна Украйна, окупира Крим, има войски в Армения. Русия е тази, която в действителност нарушава границите. Санкциите против тях са ответна мярка ", добави Костов. По думите му огромните неистини се повтарят като ехтене.

Бившият министър председател уточни, че в България има задоволително сили, които биха желали да се дискредитира страната. Това са ползите на Кремъл, това са ползите на управлението на Русия, което е в спор с Европейския съюз и се стреми да го унищожи, сподели той.

Той уточни, че няма нищо общо с биографията му, написана от досегашния народен представител от ГЕРБ Антон Тодоров. Аз не мога да осъдя всички, които са ме клеветили и набеждавали. Би трябвало да съм милионер, в случай че можех да ги осъдя, както направи канцлерът Хелмут Кол с създателя на такава книга за него, само че в друга среда, при друго право, добави някогашният министър председател.

" В момента в политиката, държавната администрация и институциите отиват хора, които не са съумели в частния бизнес. И се получава гигантско противоречие в интерес на частния бизнес, където се струпва интелектуалната мощност на страната”, сподели Костов. " Пролетариатът” се оказва в политическата класа и в администрацията”, добави той.

Според него най-тежкият проблем сега у нас е " нападението върху собствеността, заграбването на собственост”.

" Започна от 2002 година и непрестанно е процедура в страната. Това е елиминиране на остарелия притежател и лишаване от него на неговите активи в интерес на други лица. В България става благодарение на прокуратурата, държавната машина. Това е недопустимо”, съобщи Костов.

Той даде за образец заводът „ Емко”, като съгласно него до решение по проблема се е стигнало с помощта на служащите и тяхната опозиция.

" Мисля, че това учредената причина за ниското равнище на престиж на нашата страна и недоверието към нея. Това е повода да не влизаме в Шенген. В това се корени и повода да не влизаме в еврозоната. Ако си мислят, че това не се вижда в Европа, доста се лъжат ", посочи някогашният министър-председател.

Що се отнася до връзките сред президента и ръководещите, определяни от мнозина като война сред институциите, Костов съобщи: " Не знаем какво тъкмо става зад кадър в този спор сред институциите, виждаме единствено външната страна. Съдим за позициите им от медийните изяви на Борисов и Радев”.

Според него, в случай че този спор не бъде преодолян преди председателството ни на Европейски Съюз, ще " потвърдим тезата на Кремъл, че България не е за Европейския съюз, а е част от съветския свят”.

Костов счита за несъмнено, че съществува риск от резултата на доминото в Европейски Съюз след Брекзит и референдума в Каталуния. По думите му възможностите за раздробяване на Европейски Съюз са 50%.

" Това е доста сериозен %. Става доста осезаемо разграничението на страните на такива от ядрото и периферията, в която несъмнено сме ние, и то в крайния ъгъл на периферията”, съобщи Костов. „ България ще ръководи Европейски Съюз в доста сложен период”, добави той.

Според него абсурдът с роднинските назначения е малко преекспониран, защото това го има на всички места. Той даде за образец и президентската институция, като уточни съветниците на Румен Радев, които били " негови близки и познати от военната му кариера ".

" Докато бях министър председател имах 28 живи братовчеди. Нито един от тях не ме е търсил ", съобщи Костов.

Костов уточни, че най-близките му са платили голяма цена за присъединяване му в политиката: " Майка ми си отиде поради това, татко ми също. Те не понесоха тази акция против мен. Не бих посъветвал никой от фамилията си да влиза в политиката”.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР