Иван Гешев поиска имунитета на народен представител заради блъсната жена, съобщава

...
Иван Гешев поиска имунитета на народен представител заради блъсната жена, съобщава
Коментари Харесай

Иван Гешев поиска имунитета на народен представител заради блъсната жена

Иван Гешев изиска имунитета на депутат поради блъсната жена, съобщава пресцентърът на държавното обвиняване.

Ето и формалната информация:

" Главният прокурор на Република България внесе в деловодството на 47-ото Народно заседание искане за събаряне на имунитета на народния представител Р.С., оповестява пресцентърът на държавното обвиняване.

На 13.12.2021 година е формирано досъдебното произвеждане за закононарушение по член 343а, алинея 1, вр. с член 343, алинея 1 б. „ б “, прочие 2-ро от Наказателния кодекс. На пешеходна пътека в нарушаване на Закона за придвижване по пътищата Р.С. е блъснала пресичаща жена, в резултат на което й е предизвикала междинна телесна щета.

В хода на следствието са събрани доказателства, че Р.С. е направила закононарушението, предмет на досъдебното произвеждане.

С решение на ЦИК от 19.11.2021 година Р.С. е оповестена за депутат и след полагането на клетва се явява лице с имунитет. В тази връзка досъдебното произвеждане е признато по подготвеност от Софийска градска прокуратура.

Образуваното досъдебно произвеждане е допустимо да продължи единствено с позволение на Народното събрание или при писменото единодушие на Р.С., според член 70 от Конституцията на Република България и според чл.135, ал.3, вр. с ал.1 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание, показват още от прокуратурата ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР