Иван Гешев няколко пъти е идвал в парламента и когато

...
Иван Гешев няколко пъти е идвал в парламента и когато
Коментари Харесай

Министър Славов: Досега Гешев отказваше да коментира конкретни дела в парламента

„ Иван Гешев няколко пъти е идвал в Народното събрание и когато са му задавани въпроси е отговарял, че няма позволение да разяснява съответни каузи. Сега виждам едно предпочитание да влезе в конкретика и да изкара производства, които дълго време са били държани висящи, и да бъдат показани пред депутатите – евентуално това е концепцията, и то производства за корупция по висшите етажи на властта. “

Това съобщи пред „ Българска национална телевизия “ новият министър на правораздаването Атанас Славов във връзка изразеното по-рано през днешния ден предпочитание от страна на основния прокурор, с цел да разкрие информация по следствия за корупция и търговия с въздействие

Според Славов е забавно какво е предиздвикало Гешев да смени тактиката си , защото до момента той в никакъв случай не е търсил противоположна връзка от народните представители. 

Правосъдният министър съобщи още, че за него е било предизвикателство да води съвещанието на Висшия правосъден съвет /ВСС/ по точката, импортирана от една част от членовете на съвета за предварително освобождение Иван Гешев , което се организира през вчерашния ден и продължи близо 14 часа .

„ Беше значимо да покажем, че това е един развой, който дава отговор на главните условия на справедливия развой – за индиферентност, за обективност, за събиране на доказателства, за това да може отбраната да изложи своята теза “ , разясни той. 

По думите му за правосъдното министерство е значимо процедурата по освобождението на Гешев да не оставя никакви подозрения във връзка с честността , на справедливостта и на опцията да се упражнят съществени процесуални права.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР