Иван Гайдаров Една от най-големите софтуерни компании в глобален мащаб

...
Иван Гайдаров Една от най-големите софтуерни компании в глобален мащаб
Коментари Харесай

Oracle представи мултифункционалната платформа за управление на бизнеса Netsuite

Иван Гайдаров

Една от най-големите софтуерни компании в световен мащаб – Oracle – показа в София своята мултифункционална ERP система Netsuite. Софтуерът сплотява принадлежности за ръководство на целия бизнес цикъл на организациите, като е подобаващ както за компании с огромен мащаб, по този начин и за междинни и дребни предприятия.

„ Netsuite е на пазара от близо 20 години. Компанията е основана като стартъп, а платформата се ражда в резултат на концепцията, че пазарът има потребност от артикул, който да е напълно в интернет. В началото системата започва като решение, ориентирано най-вече към финансовите интервенции на фирмите, само че бързо обгръща и други области “, описа по време на представянето Моньо Монев, основен управител на Oracle за България.

 Моньо Монев, управител на Oracle за България

По думите му Netsuit е първата облачна компания и доста изследвания демонстрират, че това е най-големият ERP облак в свет. Продобиването на Netsuite за 2,6 милиарда $ пък е втората най-голяма договорка в историята на Oracle, след което първата напълно облачна ERP платформа към този момент се употребява от голяма екосистема за разпространяване и поддръжка, като все още за Netsuite работят 7000 души.

„ Потребителите на платформата по света са над 40 000 компании, като единствено през последната година техният брой се усили с 3000. Компанията разполага с офиси в над 15 страни по целия свят, а оборотът ѝ надвишава 1 милиарда $ на годишна база “, разкри още Моньо Монев.

Платформата е подобаваща за всевъзможни бизнес сегменти – софтуерни организации, компании в областта на услугите, Неправителствени организации, търговия на едро и дистрибуция, продажби на дребно и така нататък И макар че се употребява и от огромни корпорации, най-подходящият профил за системата са дребните и междинни компании, като Netsuite има отчетливо наличие и в Неправителствени организации бранша. Статистиката пък сочи, че потребителите на системата порастват по-бързо от междинния растеж на пазара.

„ Всяка компания, която първоначално започва с стеснен бюджет, в един миг, залагайки на нововъведения, се разраства бързо и е належащо тези бизнес процеси да се ръководят с някакъв програмен продукт. Като се има поради, че Netsuite се появява като стартъп компания и е минала през целия този развой, тя знае какви тъкмо модули са нужни в процеса на напредък “, счита Монев.

Именно опцията платформата да се използа на модули пък я прави гъвкаво решение, което може да бъде усъвършенствано непрекъснато. Освен това, тя може елементарно да бъде персонализирана за другите функции в компанията, като всеки чиновник има достъп до тъкмо избраните за него модули от страна на админа.



„ Друго преимущество на Netsuite е фактът, че за нейната интеграция не е нужно съществуването на центрове за данни и сървъри, както и поддръжка на прекомерно огромен ИТ личен състав и консултанти. Цялата платформа е в центровете за данни на Netsuite. Достъпът става през браузър, като е належащо единствено да имате интеренет, без значение дали желаете да я употребявате през смарт телефон, таблет или преносим компютър “, изясни още Моньо Монев и добави, че интеграцията на платформата става 60% по-бързо от решенията на място, като разноските също са доста по-малки.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР