Родният интегратор Стемо обяви, че е стъпил на конкурентния международен

...
Родният интегратор Стемо обяви, че е стъпил на конкурентния международен
Коментари Харесай

СТЕМО внедри SAP ERP в швейцарска Xantis Pharma

Родният интегратор Стемо разгласи, че е стъпил на конкурентния интернационален пазар, изпълнявайки план в напълно задграничен клиент без дъщерно сдружение в България. Компанията е внедрила SAP ERP в основаната в Швейцария Xantis Pharma.

Това е мултинационална фармацевтична компания за продажби и маркетинг с основен офис в Цуг, Швейцария и комерсиално наличие посредством лични търговски и маркетингови организации в Русия, Украйна, Казахстан, Чехия, Словакия и Румъния.

 СТЕМО внедри SAP ERP в швейцарска Xantis Pharma

Проектът е изпълнен по одобрената методология за внедряване на SAP ERP системи – ASAP, изясняват от Стемо, допълвайки че интернационалният пазар ще съставлява фокус на компанията през идващите години.

Проектът е изпълнен в къс период - 5 месеца. Според Стемо това е резултат от кооперативността и поддръжка на плана от страна на Xantis Pharma, както и професионализма и мотивацията на SAP консултантите на интегратора.

Цялата инфраструктура по плана е ситуирана в изнесен център за данни, който се следи и управлява от екип „ Управляеми Услуги “ на Стемо. От там добавя, че IaaS (Infrastructure as a Service) моделът и самодейно ръководство спомагат за гарантиране качеството на услугите (SLA), има предвидимост на разноските по поддръжка на SAP системата и понижава финансовите разноски на Xantis Pharma. Поддръжка на SAP системата също ще бъде поета също от българската компания.

В SAP ERP плана са заложени съответни цели, подпомагащи активността на Xantis Pharma в следните посоки:

Бизнес цели
Информационна система за поддръжка растежа на бизнеса Информация за взимане на решения в действително време Интегрираност на осведомителните потоци и отчетност Намаляване на оперативните разноски, възстановяване и автоматизация на бизнес процесите Изготвяне на бизнес модел в SAP, по който ще бъдат внедрени и другите сдружения на компанията
Оперативни цели
Оптимизирано ръководство на съществени данни за материали и контрагенти Обработка и разбор на данните от продажбите Намаляване степента на оперативния риск в бизнес процесите Оптимизиране на процесите на доставяне, продажби и финансово счетоводство Намаляване на ръчната обработка на данни
ERP системата включва следните модули:
Финансово счетоводство и Активи (SAP FI и АА) Доставки и ръководство на материалите (SAP MM) Продажби и дистрибуция (SAP SD) Интерфейс с електронно банкиране.
През идната година е плануван roll-out план в дъщерно сдружение на клиента в Чехия.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР