Иван Белишки - син на кмета на Панагюрище Никола Белишки

...
Иван Белишки - син на кмета на Панагюрище Никола Белишки
Коментари Харесай

Синът на кмета на Панагюрище излиза под домашен арест

Иван Белишки - наследник на кмета на Панагюрище Никола Белишки - беше освободен под домакински арест от Софийския градски съд.

23-годишният мъж беше арестуван и упрекнат, откакто е отправил опасност за ликвидиране против депутата от " Възраждане " Стоян Таслаков.

Сблъсъците сред двамата са се случили на два пъти през януари.

Белишки ще може да се прибере в дома си, само че ще би трябвало да носи електронна гривна за следене.

Кметът на Панагюрище Никола Белишки твърди, че синът му и Таслаков са в спор, откогато Иван Белишки е запалил съветското знаме в символ на митинг против войната.

Той твърди още, че и фамилията му е получавало закани за ликвидиране и физическа разпра от страна на последователи на " Възраждане ".

За Иван Белишки това не е първият конфликт със съда. През 2022 година той е арестуван по сигнал за " съзнателно причиняване на пожар на непознат парцел " край Кюстендил и за нанасяне на лека телесна щета на служител на реда при ареста.

През март 2021 година Белишки е задържан за малко след бягство от злополука, когато блъсна няколко автомобила и витрина на магазин в Панагюрище с джипа си. Колата му беше открита изоставена отвън града, а синът на кмета беше отведен в полицията на идващия ден.

Прокуратурата твърдеше още, че против него се води друго наказателно произвеждане от 2019 година за " продажба на движими културни полезности - остарели огнестрелни оръжия, монети и богослужебна книга от 19 век ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР