ицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова започва проверки на

...
ицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова започва проверки на
Коментари Харесай

Проверки зимните комплекси за предстоящия сезон

ицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова стартира инспекции на зимните комплекси за готовността за идния сезон, оповестяват от пресцентъра на Министерството на туризма.

По време на инспекциите на място тя ще следи дали се вкарват и съблюдават единните противоепидемични ограничения и инструкции за работа, одобрени взаимно със здравните управляващи и въведени с нейна заповед.

Спазването на санитарно хигиеничните наставления е едно от основните условия страната ни да резервира зеления щемпел за сигурност и хигиена (Safety and hygiene travel stamp), публикуван от Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC). Той подсигурява, че България е безвредна дестинация и съблюдава прецизно противоепидемичните ограничения, показват от Министерството на туризма.

По време на инспекцията в Боровец министър Николова персонално се е уверила дали обектите в курорта обособяват карантинни стаи и места, в които да се настаняват при положение на нужда туристи.

В момента във всички зимни курорти се прави профилактика на местата за настаняване и изхранване на туристите.

Проверките са почнали от места за настаняване и спортни уреди в курорта Боровец, като следва такива да бъдат осъществени и в други зимни комплекси и дестинации.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР