ИТН са върнали програмата за управление и законодателни промени на

...
ИТН са върнали програмата за управление и законодателни промени на
Коментари Харесай

ИТН отхвърли условието за избор на Рашков в КПКОНПИ и нашари в червено програмата на ПП, БСП и ДБ

ИТН са върнали програмата за ръководство и законодателни промени на мандатоносителите Българска социалистическа партия с десетки промени и лични добавки - от зачеркване на името на Бойко Рашков като общ претендент за ръководител на КПКОНПИ, до серия от нови условия в региона на районното развиване и благоустройството, рпомяна на Закона за референдумите, плюс условия за приемане на два нови медийни закона - за Българска национална телевизия и БНР, и за електронните медии.

Документът беше публикуван от няколко медии в петък, като ръководителят на ПГ на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров категорично посочи, че тези оферти са единствено на Има Такъв Народ и към момента не са утвърдени от останалите участници в договарянията.

Най-много нови оферти има в частта за " Финанси и стопанска система ", където съвсем всяка точка е допълнена или редактирана от Има Такъв Народ.

Сферите, в които партията на Слави Трифонов няма спомагателни искания, са " Труд и обществена политика ", " Околна среда ", " Международни връзки и защита ", " Спорт и юношески действия ".

Най-същественото отклоняване от изискванията на " Продължаваме промяната " е обвързвано с единственото персонално предложение в документа - избора на Бойко Рашков за ръководител на КПКОНПИ.

" Има процедурни правила и процедура за номинации и избор. Ако се упорства името да стане, да бъде най-малко " Номиниране на Бойко Рашков ", гласи поправката на Има Такъв Народ.

От Политическа партия към този момент обявиха, че държат освен да се одобряват измененията в закона за противопоставяне на корупцията, само че и Рашков да стане титулярен ръководител на комисията в настоящия ѝ формат. Без това да се случи, Политическа партия не имат намерение да излъчат претендент за министър председател, което слага Българска социалистическа партия в неспособност да си извърши мандата.

От партията упорстват още да се изберат нови сформира на Комисия за защита на конкуренцията, Българска народна банка и КФН с " самостоятелни и способени членове " (изрично е посочено, че номинации се одобряват от Политическа партия, Българска социалистическа партия или ДБ), само че и да се организира " избор на органите, чиито мандати са изтекли " до декември 2022 година

Това включва разнообразни институции - от Висшия правосъден съвет и основния правосъден инспекторат до двете свободни позиции за конституционни съдии от парламентарната квота. Смяната във Висш съдебен съвет и инспектората обаче не може да се направи с по-малко от 2/3 болшинство в Народното събрание.

В бранша на Министерство на регионалното развитие се оферират няколко промени: " основаване на условия за започване на техническо планиране и строителство в сектора " Крупник-Кресна " от Автомагистрала " Струма " до края на септември, пускане на тръжна процедура за планиране на тунели през Петрохан и Хаинбоаз, както и за продължението на Автомагистрала " Черно море " до края на годината.

От Има Такъв Народ оферират не " въвеждане на немските условия за пътно строителство, в това число стандартите за настоящ ремонт и поддръжка " до края на октомври, а единствено " създаване на идея " за въвеждането им

Искат и нов Закон за линейна инфраструктура, въз основа на който да се вкарат правилници и стандарти, по които да се обясни по какъв начин се правят оценка и одобряват строително ремонтни действия.

Към сферата " Правосъдие " е записано искане за " преразглеждане на правната уредба по Закона за директно присъединяване на жителите в държавната власт и локалното самоуправление ", както и " Промени в Закона за политическите партии - финансиране, наеми, разноски ". На тези точки не е сложено условие за краен период за разлика от останалите оферти в програмата.

Очаква се останалите три партии също да опишат своите съображения по концепциите на Има Такъв Народ, а Българска социалистическа партия да ги заключи през уикенда, преди да стане ясно дали въобще има единодушие за обща управническа платформа до края на годината.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР