ITF M25 Тбилиси, финалАлександър Лазаров – Сава Полухин 2-6, 4-6Александър

...
ITF M25 Тбилиси, финалАлександър Лазаров – Сава Полухин 2-6, 4-6Александър
Коментари Харесай

Александър Лазаров претърпя поражение на финала в Тбилиси


ITF M25 Тбилиси, край

Александър Лазаров – Сава Полухин 2-6, 4-6

Александър Лазаров не съумя да завоюва втори следващ ITF трофей откакто отстъпи пред международния №953 Сава Полухин на финала на M25 шампионата в Тбилиси. Българинът бе в серия от девет следващи победи, почнала на триумфалната за него конкуренция в София, само че през днешния ден не съумя да покаже същото високо равнище и бе заставен да се помири с провалянето.

Лазаров бе по-агресивен на сервис и записа повече асове (7-5), само че броят на двойните му неточности също бе по-висок (4-2). Четвъртата ни ракета завоюва 55% от точките си на първи сервис (46/83) и осъществя един от осемте си брейкпойнта (13%), до момента в който Полухин оползовори четири от своите шестнадесет брейкпойнта (25%).

Двубоят стартира с гейм за Лазаров, само че след това съветският тенисист взе самодейността, като реализира два поредни пробива и натрупа задатък от 5-1. Лазаров избави сетбол и редуцира пасива си, само че Полухин не разреши водачеството му да бъде застрашено и завоюва на нула идващото си подаване, надделявайки с 6-2 в откриващия сет.

Началото на втория сет бе аналогично, като Полухин реализира поврат за 3-1. Този път обаче Лазаров оказа доста по-сериозна опозиция и съумя да върне пробива, възстановявайки равенството при 4-4. Веднага по-късно обаче руснакът стигна до нов брейк, който затвърди за крайното 6-2, 6-4 по-късно над два часа игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР