Италия стана единствената страна, която гласува против признаването на самопровъзгласилия

...
Италия стана единствената страна, която гласува против признаването на самопровъзгласилия
Коментари Харесай

Италия е блокира признаването на Гуайдо за президент на Венецуела от ЕС

Италия стана единствената страна, която гласоподава срещу признаването на самопровъзгласилия се за изпълняващ длъжността президент на Венецуела Хуан Гуайдо и по този начин тя блокира решението на срещата на външните министри на Европейски Съюз в Букурещ. Това заяви в петък италианската организация ANSA, съобщи " Фокус ".
С предлагането за признание на Гуайдо за " краткотрайно изпълняващ длъжността президент " до провеждането на предварителни избори излезе Швеция.
Въпреки това, в отсъствието на единогласие, съгласно разпоредбите на Европейски Съюз,то не е било признато и вследствие на това на среща в Букурещ в четвъртък външните министри на Европейски Съюз не взеха общо решение за признание на водача на венецуелската съпротива като краткотраен президент, заявявайки, че тази стъпка има право да направи всяка една от 28-те страни от Европейски Съюз поотделно. Едновременно с това е основана контактна група за Венецуела, в която бе включена Италия.
В ръководещата коалиция в Италия, състоящо се от партията „ Лига “ и Движението „ Пет Звезди “, няма единна позиция за ситуацията в латиноамериканска страна, да вземем за пример,
Движението смята признаването на Гуайдо за нарушаване на правилото за невмешателство във вътрешните работи на друга страна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР