Италия спечели третото място в Лигата на нациите по футбол

...
Италия спечели третото място в Лигата на нациите по футбол
Коментари Харесай

Италия победи Нидерландия в двубой с пет гола и спечели третото място в Лигата на нациите

Италия завоюва третото място в Лигата на нациите по футбол през 2023 година. " Адзурите " се постановиха трагично с 3:2 над домакина Нидерландия в Енсхеде.

Федерико Димарко откри резултата в интерес на гостите в шестата минута след прецизен удар, възползвайки се от подаване на Джакомо Распадори.

Давиде Фратези беше на точното място в 20-ата минута и с добавка направи резултата 2:0 в интерес на четирикратните международни първенци.

Седем минути по-късно нов рисков шут на Димарко не откри задачата, а първото по-опасно състояние в интерес на " оранжевите " пристигна в 40-ата минута след мощен удар на Коди Гакпо, минал на сантиметри от вратата на Италия.

В 68-ата минута домакините се върнаха в дуела посредством Стивън Бергвайн, който беше прецизен в мрежата на италианците от наказателното поле.

Радостта на Нидерландия беше къса и " адзурите " си върнаха двата гола задатък единствено четири минути по-късно. Федерико Киеза се разписа за 3:1 след добра независима офанзива.

В 82-ата минута гол на Воут Вегхорст беше анулиран поради засади и дълга консултация с видео помощник реферите.

Все отново минута преди приключване на постоянното време " оранжевите " доближиха до втори гол посредством Джординио Вайналдум, който беше прецизен след подаване на Джоуи Веерман.

В даденото в допълнение време от 10 минути домакините пробваха да натиснат своя съперник, само че дуелът приключи с триумф за Италия.

Нидерландия няма победа против италианците в осем следващи дуела.

По-късно довечера е финалът в Лигата на нациите сред Хърватия и Испания в Ротердам.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР