Италия спечели световната титла по волейбол за мъже за четвърти

...
Италия спечели световната титла по волейбол за мъже за четвърти
Коментари Харесай

Италия е новият световен шампион по волейбол - Волейбол

Италия завоюва международната купа по волейбол за мъже за четвърти път в историята и за първи за последните 24 години. На финала на шампионата на планетата в полския град Катовице пред близо 12 хиляди фенове италианците победиха домакините от Полша с 3:1 (22:25, 25:21, 25:18, 25:20).

Така Италия приключва шампионата без нито едно проваляне, а за Полша загубата беше първа в шампионата. Селекционерът на спечелилите Фердинандо де Джорджи пък стана притежател на трофея и като играч, и като треньор.

Поляците завоюваха първия гейм с поддръжката на публиката си, само че в идващите три елементи италианците преобладаваха и стигнаха до крайния триумф.

Най-резултатен за триумфа беше Даниеле Лавия с 19 точки, 14 добави Алесандро Микелето, а с 13 приключи Юри Романо.

За домакините Александър Сливка се регистрира с 12 точки, а с 11 точки приключи Камил Семенюк.

Италианците имат международни трофеи още през 1990, 1994 и 1998 година, а Полша завоюва последните две шампионати на планетата (2014 и 2018).

Капитанът и разпределител на новия международен първенец Симоне Джанели беше разгласен за Най-полезен състезател (МВП) на Мондиал 2022.

" Чувството не е действително. Миналата година, когато спечелихме Европейското състезание, плаках доста, само че в този момент не мога да рева, тъй като съм извънредно благополучен и разчувствуван. Не мога да мисля за нищо, мога единствено да се усмихвам и да се дръзвам. Толкова се гордея с моя тим! Горд съм, че съм италианец и че съм международен първенец ", сподели Джанели след дуела.

Бронзовите медали завоюва Бразилия, откакто в разногласието за третото място надви над Словения с 3:1 (25:18, 25:18, 22:25, 25:18) пред 7000 фенове. Бразилците печелят отличие от шесто следващо международно състезание, откакто на последните две взеха сребърните медали, само че за първи път са бронзови медалисти.

Най-полезни за Бразилия бяха Уолъс Де Соуса с 22 точки и Йоанди Леал с 19.

За Словения Тончек Щерн и Клемен Чебул осъществиха по 17 точки.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР