Италия фигурира в плановете на Intel за инвестиции в европейско

...
Коментари Харесай

Intel ще строи завод в Италия, до дни става ясно къде


Италия попада в проектите на Intel за вложения в европейско произвеждане
(снимка: Intel)

До края на август италианските управляващи би трябвало да вземат решение за мястото, на което Intel ще построи новия си цех за чипове. През март американската корпорация разгласи желанията си да построи предприятия и проучвателен центрове в Европа и този проект към този момент се осъществя.

Intel даде обещание да похарчи до 80 милиарда евро за нови предприятия в Европа през идващите 10 години. Италия попада в проектите на колоса като място за създаване на цех за тестване и пакетиране на чипове. Сега локалните управляващи имат период до края на август да изберат мястото, на която ще бъде издигната фабриката.
още по темата
Графикът се дефинира от изборите, планувани за 25 септември, а държавното управление на премиера в оставка Марио Драги ще подписа съглашение с Intel до края от август, твърди Ройтерс, базирайки се на източници, осведомени с плана.

Бюджетът за строителството ще доближи 5 милиарда $, съгласно най-консервативната оценка, а италианските управляващи са подготвени да субсидират до 40% от цената на плана. Като географски любимци се обрисуват районите Пиемонт с административен център Торино и Венето с център Венеция.

Пиемонт е втората по величина територия в Италия, както и център на огромен промишлен клъстер, обслужващ ползите на автомобилната промишленост. На първия стадий даже е обсъждана опцията за създаване на дружество на остров Сицилия.

Италианските управляващи са резервирали над 4 милиарда евро от общо 45 милиарда, отпуснати за финансиране на европейската полупроводникова промишленост преди края на това десетилетие.

Правителството договаря и с френско-италианската STMicroelectronics, която предишния месец се съгласи да построи взаимно дружество с GlobalFoundries във Франция, с тайванските TSMC и MEMC Electronic Materials, както и с израелската Tower Semiconductor, неотдавна добита от Intel.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР