Италианското правителство се срещна със синдикати във вторник в опит

...
Италианското правителство се срещна със синдикати във вторник в опит
Коментари Харесай

Италия опитва да предотврати стачки, синдикати искат по-добри мерки за безопасност

Италианското държавно управление се срещна със синдикати във вторник в опит да отклони опасността от стачки, съобщи " Ройтерс ". Профсъюзите упорстват за по-широко затваряне на стопанската система и по-добри ограничения за сигурност за чиновниците, принудени да работят по време на рецесията с ковид.

Работници в бранша на инженерството, химическата, текстилната, хартиената и печатната индустрия оповестиха стачки в Ломбардия, най-засегнатия от пандемията район. Коронавирусът умъртви повече от 6800 души в Италия единствено за месец.

Операторите на бензиностанции също обявиха, че ще стартират да затварят, а по автомагистралите имаше затворили от сряда вечерта, тъй като стана невероятно да се се подсигуряват стандартите за здраве и сигурност и работата да продължи.

В неделя държавното управление подреди спиране на работата на всички компании, " които не са от витално значимо значение " най-малко до 3 април, само че съобщи, че други, стратегически браншове, вариращи от банковия до хранителния, химическия и инженерния, би трябвало да продължат да работят.

Най-големите синдикати в Италия (CGIL, CISL и UIL) обявиха, че държавното управление не е взело напълно поради техните опасения и че доста действия, които не са от витално значимо значение са били включени. " Здравето и сигурността на хората са приоритет преди всяко друго условие ", обявиха те.

Премиерът Джузепе Конте сподели, че държавното управление работи по решения, които биха разрешили на витално значими браншове на стопанската система да продължат да действат, поддържайки в това време сигурността. " Надявам се, че няма да има стачки, в този миг страната не може да си го разреши ", съобщи той.

Опасения, че банките също може да се изправят пред стачки, седмица преди пенсионерите да би трябвало да получат месечните си пенсии, бяха отклонени със съглашение, засилващо отбраната на личния състав във към момента работещите клонове.

UniCredit, най-голямата италианска банка, съобщи, че ще остави по-малко от една трета от клоновете си отворени и ще редуцира работното време в допълнение, засилвайки отбраната за личния състав със защитни маски, ръкавици и загради.

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1026)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР