Италианското правителство реши климатизацията в обществените сгради да бъде спряна

...
Италианското правителство реши климатизацията в обществените сгради да бъде спряна
Коментари Харесай

Politico: В Италия спират климатиците в обществените сгради, за да се откажат от руския газ

Италианското държавно управление реши климатизацията в публичните здания да бъде спряна това лято, защото се пробва да понижи зависимостта си от съветския газ, оповестява европейската редакция на Politico .

Съгласно новите правила, наречени от италианските медии “Операция термостат “, климатизацията в публичните здания, в това число учебните заведения и държавните министерства, не може да се настройва по-ниска от 27 градуса по Целзий. През зимата отоплителните системи не би трябвало да затоплят постройките над 19 градуса, макар че ще бъдат позволени 2 градуса независимост. Преди това публичните здания можеха да се охлаждат до 26 градуса.

Тези, които не го съблюдават, могат да бъдат осъдени с санкции от 500 до 3000 евро.

Мерките бяха признати като корекция в Народното събрание предходната седмица, след повишение на цените на силата и защото държавното управление се пробва да диверсифицира вноса на газ - страната внася към 40 % от газа си от Русия. Москва тази седмица прекъсна доставките на газ за България и Полша, което породи опасения за бъдещето на енергийните доставки.

В текста на поправката, препоръчана от депутатите Анджела Маси и Давиде Крипа от екологичното “Движение 5 звезди ”, се споделя, че задачата е „ да се понижи топлинното ползване на постройките и да се реализиран незабавни годишни икономии на сила “.

Спирайки климатиците, държавното управление има за цел да спести 4 милиарда кубически метра газ тази година. Мерките влизат в действие от 1 май и ще продължат до април 2023 година

Премиерът Марио Драги упрекна европейските покупки на съветска сила на повишени цени за финансирането на нашествието в Украйна и предизвести, че усилването на Русия може да значи сложен избор на метод на живот.

„ Искаме ли да имаме мир или желаеме да имаме включен климатик? “ сподели той на конференция по-рано този месец.

Нуждите на Италия от газ са покрити до октомври, даже в случай че Москва затвори крановете неотложно, уточни Драги.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР