Италианският вътрешен министър потвърди в петък, че е получил нареждане

...
Италианският вътрешен министър потвърди в петък, че е получил нареждане
Коментари Харесай

В Италия: Атаката срещу Франция е атака срещу Европа, Лампедуза е вратата към Европа

Италианският вътрешен министър удостовери в петък , че е получил разпореждане да напусне Италия на 9 октомври . Министър Лучана Ламоргезе съобщи, че за него не е сигнализирано нито от тунизийските управляващи, нито от разследващите организации, оповестява АП.

Ламоргезе разяснява, е " офанзива против Европа и дано не забравяме, че Лампедуза, Италия е вратата към Европа . "

Консервативният народен представител от района на Ница , Ерик Киоти, прикани " Гуантанамо във френски жанр ", където да се затварят обвинените в тероризъм .

Много френски мюсюлмани осъдиха убийствата , като в същото време предизвестиха против заклеймяването на мирните мюсюлмани в страната. Имамът на Ница разгласи, че това е " ужасяващ акт на гнет , дивотия, човешко безумство , което ни потапя в горест, потрес и болежка - и още веднъж слага френските мюсюлмани под светлините на прожекторите ".

Нападателят " нападна братя и сестри , които се молеха на своя Бог ", сподели той пред " Асошиейтед прес ". " Сякаш е поругана джамия... Днес съм надълбоко християнин . "
 Още един арестуван за убийството в Ница
Още един арестуван за убийството в Ница

47-годишен мъж се счита, че е бил в контакт със обвинения

Жената която съумява да изтича от църквата Нотр Дам, само че почива по-късно от раните си, е родената в Бразилия Симоне Барето Силва, 44-годишна майка на три деца , която се е преместила във Франция, с цел да се причисли към танцова група, водена от сестра й и е работила в грижи за възрастни хора, оповестява бразилската медия G1. Силва мечтаеше да пътува по света с камион за храна, сподели нейната другарка Ивана Гомеш Аморим.

" Тя също беше войник ​​и умря като боец. Въпреки пострадванията, тя избяга и съумя да предизвести, предотвратявайки по-голяма покруса ", сподели Андерсън Арголо, афро-бразилски духовник, познавал фамилията на Силва.

В изявление, излъчено в петък за саудитската телевизия " Ал Арабия ", майката на нападателя съобщи, че е шокирана от събитията.

От тунизийската провинция Сфакс майката е сюрпризирана, когато е чула, че синът й е във Франция , когато той й се обажда при идването си . " Не знаеш френския език, не познаваш никого там, ще живееш самичък там, за какво, за какво отиде там ", разяснява тя, че му е споделила по телефона.

Брат му разяснява, че Аусауи е уведомил фамилията, че ще спи пред църквата, и им изпратил фотография в катедралата, където се е случило нападението. Съсед изяснява, че е познава нападателя, когато е бил монтьор и е изпълнявал разнообразни други действия места, само че не е показвал признаци на радикализация.

Прокурорът на Франция за битка с тероризма съобщи, че нападателят тунизиец е роден през 1999 година, който е достигнал италианския остров Лампедуза, основен пункт за мигранти, преминаващи с лодки от Северна Африка , на 20 септември. Не е ясно по кое време е дошъл в Ница.

Тунизийците , които бягат от ударената от пандемия стопанска система, съставляват най-големия контингент от мигранти, идващи в Италия тази година . Италианските медии оповестиха, че пристаналият в Лампедуза нападател е един от 1300 пристигнали мигранти на 20 септември .
 Франция чака още тероризъм - страната е във Обновена
Франция чака още тероризъм - страната е във " война против ислямистката идеология "

Тунис проверява формация, поела отговорност, а килърът Ауисауи е задържан и през 2016 година за насилие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР