Италианският терорист с леви убеждения Чезаре Батисти, който се укриваше

...
Италианският терорист с леви убеждения Чезаре Батисти, който се укриваше
Коментари Харесай

Терористът Чезаре Батисти пристигна в Италия, където ще излежава доживотна присъда

Италианският терорист с леви убеждения Чезаре Батисти, който се укриваше в продължение на 40 години, дойде през днешния ден в Италия.

Той ще бъде отведен в затвор в Рим, където ще излежи доживотна присъда, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на ДПА. Министърът на вътрешните работи Матео Салвини и правосъдният министър Алфонсо Бонафеде бяха на римското летище "Чампино ", когато Батисти бе свален от държавния аероплан, докарал го от Боливия. Той излезе от летателната машина облечен с кафяво яке и ескортиран от най-малко 10 служители на реда. "Жертвите на този низък палач няма да се върнат, само че след 40 години най-малко справедливостта спечелва ", сподели Салвини пред кореспонденти преди кацането на самолета.

Батисти бе задържан в боливийския град Санта Крус в събота вечерта при взаимна интервенция на бразилските и италианските сили за сигурност. През 90-те той бе наказан задочно от италиански съдилища за четири политически убийства, осъществени през 70-те години на 20 век. Той бе член на терористичната формация "Въоръжени пролетарии за комунизъм ". Арестуван през 1979 година, той избяга от пандиза през 1981 година и прекара дълги години като дезертьор в Мексико и Франция. През 2004 година отпътува за Бразилия.

Шейсет и четири годишният Батисти избяга от Бразилия през декември, откакто съдии подредиха да бъде задържан и новоизбраният президент Жаир Болсонаро сподели, че ще го екстрадира като "малък подарък " за Италия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР