Италианският телевизионен водещ и журналист Масимо Джилети, който взе снощи

...
Италианският телевизионен водещ и журналист Масимо Джилети, който взе снощи
Коментари Харесай

Мъж, интервюиращ Мария Захарова, припадна в ефир

Италианският ефирен водещ и публицист Масимо Джилети, който взе нощес изявление от говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова за предаването " Нон е л'арена " (в превод от италиански: " Не е сцена " ) по телевизия Ла Сетте, се е почувствал зле и е примрял в ефир. Джилети избра да отиде в Москва и да отразява от Червения площад там настоящи събития, свързани с Украйна и с съветската инвазия, пишат италианските издания " Сусидиаро " и " Куотидиано национале " и организация АНСА, съобщи Българска телеграфна агенция.

Заради припадъка на Джилети обаче живото предаване от Москва бе прекратено и водещата на програмата Мирта Мерлино пое за малко щафетата от студиото в Рим. После Джилети се появи още веднъж в ефира от Москва, само че този път седеше на закрито. Той се извини и сподели, че може би му е паднала захарта, а е било и студено. Той сподели, че към този момент се усеща добре и възобнови воденето на емисията, само че на моменти се усещаше изтощен. До него беше съветският публицист Владимир Соловьов, считан за прокремълски надъхан, на който Джилети благодари за оказаната помощ по време на припадъка.

Програмата другояче бе много оживена и без припадъка на водещия. По време на нея Мария Захарова се включи видеоконферентно. В това изявление тя удостовери, че на самолета на съветския външен министър Сергей Лавров е било отказано прехвръкване във въздушното пространство на страни, заобикалящи Сърбия. Тя напомни на Запада, че той приказва за отворени канали на връзка, само че че страни, обкръжаващи Сърбия, членки на Европейски Съюз и на НАТО, са затворили естествения въздушен канал за самолета на Лавров, който трябвало да отиде в Сърбия. Захарова добави, че основател на спиранията на връзките се явява Западът, а не Русия.

" Осем години се опитваме да приключим спора в Донбас с думи, попитайте страни от Нормандския формат, ние направихме толкоз доста. Ние преговаряхме осем години, само че целият спор стартира, когато Съединени американски щати и Брюксел с безмълвното единодушие на Италия замениха украинския режим с всички съдбовни за Украйна последствия ", сподели Захарова. " Чакахме осем години и вие не ни помогнахте, включително Италия резервира безмълвие и не приложи наказания по отношение на режима в Киев, тъй че сте виновни и вие за това ", продължи тя с нападките към Италия, написа " Куотидиано национале ".

А когато стана дума за потреблението на оръжия от страна на Русия, Захарова сподели: " Италия, член на НАТО, влезе в Ирак, разрушавайки всичко и убивайки толкоз цивилни, вашите страни доставят оръжия на режима в Киев, Съединени американски щати не разрешиха на Киев да води договаряния ". Изказванията на Захарова и тези на други участници от Москва в предаването по италианската телевизия възмутиха дотам италианския публицист Алесандро Салусти, поканен също да взе участие в програмата, че той напусна демонстративно ефира и упрекна Джилети за метода му на водене. " Мислех, че сте отишъл в Москва, с цел да говорите с съветския народ. А се оказвам пред едно цялостно послушание на допустимо най-лошата съветска агитация. Кремъл е един гнусен замък, там комунизмът направи най-големи закононарушения ", съобщи той. После Салусти добави, че се отхвърля хонорара, който е трябвало да получи за присъединяване в емисията, и добави, че отхвърля да играе ролята на смокиново листо, прикриващо събеседниците на Джилети в Москва. Когато загатна събеседниците на Джилети, журналистът Салусти ги обрисува, употребявайки циничен термин, визиращ мъжки полови атрибути, оповестиха АНСА и " Сусидиарио ".

Da «CIRO DOVE ODDIO ODDIO» A «AIUTATE MASSIMO»
— Ciro Pellegrino (@ciropellegrino)
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР