Италианският шампион Интер надигра с резултат 2:0 гостуващия на Джузепе

...
Италианският шампион Интер надигра с резултат 2:0 гостуващия на Джузепе
Коментари Харесай

Интер бие на Джузепе Меаца, Корея блести за нерадзурите

Италианският първенец Интер надигра с резултат 2:0 гостуващия на " Джузепе Меаца " отбор на Удинезе в първи дуел от неделната стратегия на 11-ия кръг в Серия А. В воин за " нерадзурите " се трансформира Хоакин Корея който означи и двете попадения за своя отбор в 60-ата и в 68-ата минута.

Треньорът на " нерадзурите " Симоне Индзаги е подхванал седем промени спрямо мача с Емполи през седмицата. Местата си резервират вратарят Самир Ханданович, бранителят Алесандро Бастони и халфовете Николо Барела и Марсело Брозович. Атаката е водена от Един Джеко и Хоакин Корея, до момента в който Лаутаро Мартинес е запаса.

В нападание за гостите пък ще работят Роберто Перейра, Бето и Исаак Съксес.

Домакините натиснаха още с първия съдийски сигнал и се настани в половината на своя съперник.

Първият удар към една от двете порти пристигна в петата минута, само че бе за гостите. Йенс Стригер Ларсен стреля от въздуха в наказателното поле след една отбита топка, само че едва и в ръцете на Самир Ханданович.

В деветата минута бе насочен и първия шут от страна на „ нерадзурите “. Никола Барела стреля мощно и рисково от въздуха пред наказателното поле, само че топката прелетя тъкмо над гредата.

Първата действителна заплаха пристигна в 13-ата минута, когато домакините проведоха бърза и рискова контраофанзива, при която Барела беше изведен в наказателното поле самичък против Марко Силвестри и стреля по тревата, само че стражът на Удинезе избави.

В идващите минути последваха два нови изстрела на Барела, които обаче бяха неточни.

Интер продължи да господства и в 21-ата минута Андреа Ранокия засече с глава центриране, само че неопределено.

Пет минути по-късно „ нерадзурите “ имаха нова опция за откриващо попадение. Отново Барела беше в центъра на събитията, само че стреля право в тялото на Силвестри, а Дензъл Дъмфрис не съумя да направи голова добавка.

Домакините не спираха с офанзивите и в 36-ата минута след осъществяване на тъч Ранокия отклони с глава на първа греда, вратарят на гостите Силевстри увисна, само че бранителите съумяха да блокират Един Джеко, който се опита да засече топката във вратата. В последна сметка босненецът извърши и нарушаване против Самир.

В последните минути от полувремето Удинезе погледна по-смело в офанзива, само че по този начин и не съумя да заплаши съществено Ханданович.

Интер продължи да диктува темпото в първите минути на втората част, само че гостите седяха доста плътно и не оставяха никакви действителни шансове за " нерадзурите " да застрашат тяхната врата.

След тъкмо час игра обаче първенците най-накрая съумяха да пробият отбраната на Удинезе. Марсело Брозович пропусна чудесно топката и това даде късмет на Хоакин Корея да направи превъзходен рейд на скорост отляво, влезе в наказателното поле, оправи се с капитана на гостите Брам Нуйтинк и с прекрасен удар откри десния ъгъл на Силвестри за 1:0.

Гостите дадоха отговор с удар на Жан-Виктор Макенго в 67-ата минута, който обаче беше избавен от Ханданович.

В ответната офанзива Джеко се измъкна от отбраната на гостите и остана самичък против Силвестри, само че ударът му бе избавен. Последва добавка на Дъмфрис, само че той бе блокиран от неприятелски състезател..

Секунди по-късно, в 68-ата минута, Интер удвои преднината си. Демфрис бе изведен чудесно отдясно по офанзивата, напредна и върна топката към границата на наказателното поле, където Корея овладя, влезе в пеналтерията и с неспасяем удар в горния десен ъгъл не остави шансове на стража на Удинезе – 2:0.

Веднага по-късно Корея беше сменен от Алексис Санчес. Артуро Видал също се появи на терена, заменяйки Хакан Чалханоолу.

Именно Видал пък получи превъзходен пас пред наказателното поле и насочи рисков удар в 73-ата минута, само че топката профуча около дясната греда на гостите.

Удинезе обаче отхвърли да се съобщи е би покрай намаляването на резултата в 81-ата минута, когато резервата Жерар Деулофеу получи отдясно в наказателното поле и стреля рисково под гредата, само че Ханданович мазета в корнер.

Гостите притиснаха Интер в тяхното си наказателно поле и минута по-късно се стигна до безредие в наказателното поле на домакините, а Деулофеу вкара топката във вратата на Ханданович след прекрасен удар отвън пеналтерията, само че попадението беше анулирано поради засада в хода на офанзивата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР