Италианският премиер Марио Драги подаде оставка, информира БНР. В началото

...
Италианският премиер Марио Драги подаде оставка, информира БНР. В началото
Коментари Харесай

Марио Драги подаде оставка като премиер на Италия


Италианският министър председател Марио Драги подаде оставка, осведоми БНР. В началото на съвещанието на Камарата на депутатите той сподели да не се организира, тъй като отива при президента на страната Серджо Матарела. Драги получи доверието на Сената през вчерашния ден без присъединяване във вота на " Пет звезди ", " Лига " и " Форца Италия ", което не му разреши да продължи работата си.

Камарата на депутатите посрещна Драги с овации и той разчувствуван сподели: " Благодаря! Понякога и централните банкери употребяват сърцата си! ".

И по-късно посочи: „ След случилото се в Сената, отивам при президента на страната да оповестя решенията си ". В палата Куиринал, той бе посрещнат с всички почести на министър председател, отиде си след диалога със Серджо Матарела без този обред. Това подсказа, че Драги е подал оставка. Потвърди го формалното официално съобщение на президентството.

В него се прецизира, че министър председателят подава оставка в резултат на вота на доверие в Сената. Марио Драги и държавното управление му ще продължат да правят отговорностите си единствено по настоящи каузи. Бъдещата обстановка се обмисля от президента на страната Серджо Матарела.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР