Италианският премиер Джузепе Конте призова за солидарност със страната му,

...
Италианският премиер Джузепе Конте призова за солидарност със страната му,
Коментари Харесай

Конте призова от трибуната на критичния Европейски парламент за солидарност с Италия 

Италианският министър председател Джузепе Конте прикани за взаимност със страната му, по-специално за справяне с прилива на мигранти, от трибуната на сериозно настроения Европейски парламент, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Посрещнат враждебно от доста от политическите групи в Екологичен потенциал, Конте произнесе проевропейска тирада, която обаче не бе лишена от рецензии по адрес на съюза.

Италианският министър председател приказва през вчерашния ден на пленарната сесия на Европейския парламент в Страсбург в границите на поредност от диспути с държавните и държавните ръководители на всички страни членки на Европейски Съюз с наближаването на изборите за Екологичен потенциал през май.

"Европейският план наподобява загуби от своята движеща мощ ", съобщи Конте. Той изрази страдание, че политиката на Европейски Съюз за справяне с икономическата рецесия "беше в работа единствено на стопанската система ", като по този метод "пропусна задачата си ".

Европейската политика "загуби контакт със своя народ " и се оказа "неспособна да разбере същинските потребности на общността ", означи Конте.

Една от главните тематики в дебата бе миграцията. Италия е една от главните "входни порти " за мигрантите, които се пробват да доближат Европа през Средиземно море.

"Ние не можем да продължаваме да се заемаме с тези миграционни потоци при незабавни случаи, нужен е систематичен метод, с цел да имаме устойчиво и дейно решение ", акцентира Конте. Той още веднъж прикани за основаване на механизъм за наложително преразпределяне на мигрантите сред страните членки на Европейски Съюз.

Председателят на най-голямата политическа група в Екологичен потенциал, тази на консервативната Европейска национална партия, германецът Манфред Вебер, напомни, че евродепутатите към този момент са се произнесли по въпроса за нуждата от реформиране на Дъблинския правилник за правото на леговище.

Тази промяна планува унищожаване на правилото, съгласно което молбата за леговище на съответния претендент се преглежда от първата страна членка на Европейски Съюз, в която той е дошъл.

Социалдемократът Удо Булман осъди "циничната политика " на италианското държавно управление, което към този момент не позволява до пристанищата на страната корабите на неправителствени организации, избавили мигранти в морето.

Италианският министър председател бе неодобрен остро и поради бюджета и недостига на страната си.

"Италия пострада тежко от политиките на икономии ", призна Филип Ламбертс от групата на Зелените, само че в това време упрекна Конте, че "вместо да се стреми да построява съюзи... вашето държавно управление избра борби - колкото театрални, толкоз и безплодни ".

Ламбертс визираше острия спор напоследък сред ръководещите Италия популисти и проевропейския демократичен президент на Франция Еманюел Макрон.

Италианският министър председател бе заставен да пази срещата сред неговия заместител Луиджи Ди Майо и представители на френското протестно придвижване на "жълтите жилетки ", която провокира дипломатическа рецесия сред двете страни.

Ди Майо се срещна с "жълти жилетки " в качеството си на партиен водач, увери Конте.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР