Италианският премиер Джузепе Конте може да подаде оставка през следващите

...
Италианският премиер Джузепе Конте може да подаде оставка през следващите
Коментари Харесай

Очаква се оставката на италианския премиер

Италианският министър председател Джузепе Конте може да подаде оставка през идващите дни на фона на задаващата се държавна рецесия и опасността на представители на партията на някогашния министър председател Матео Ренци „ Живата Италия " да откажат да поддържат ръководещото болшинство. Според вестник Il Messaggero президентът на републиката Серджо Матарела ще се възползва от опцията да „ замрази " оставката, като задържи Конте отпред на държавното управление, чийто състав може да бъде изменен, предава организация Фокус.
Правителствената рецесия стартира да узрява в края на предходната година, когато Ренци изрази противоречие с редица точки от политиката на Конте. По-конкретно, някогашният министър-председател не беше удовлетворен от показания от държавното управление проект за потреблението на средства от фонда на Европейски Съюз за икономическо възобновяване след пандемията, в границите на който на Италия, като една от най-засегнатите страни, са отпуснати 209 милиарда евро.
 Повече пари за тъждество сред половете, в сравнение с за здраве в проекта за възобновяване на Италия Повече пари за тъждество сред половете, в сравнение с за здраве в проекта за възобновяване на Италия
Италия беше една от страните, които бяха съществено наранени от рецесията с COVID-19 в здравно и икономическо отношение. Италианският про...
По-рано Ренци беше водач на Демократическата партия (ДП), само че с течение на времето освен напусна нейното управление, само че и организацията, като основа лична партия дружно с най-близките си сътрудници. Ренци разгласи отдръпването си от Директива за птиците няколко дни, откакто оказа помощ да се сътвори ново ръководещо болшинство от Директива за птиците и Движението „ Пет звезди “ през септември 2019 година Ренци, имайки свои представители в държавното управление и няколко нужни гласа за поддържане на болшинството в горната камара (Сенат), получи лост за ръководство. Той съобщи, че неговата партия не се интересува от спомагателни министерски постове. Както написа изданието, един от най-близките сътрудници на някогашния министър председател Мария Елена Боски може да влезе в държавното управление след реконструкцията му.
На фона на политическата неустановеност представители на опозицията от дясноцентристката коалиция на „ Лига “, „ Братя на Италия “ и „ Напред, “ упорстват за нови избори. Въпреки че партията на Силвио Берлускони („ Напред, Италия “) позволява съдействие с държавното управление за осъществяване на целите, в това число битката против пандемията и икономическото възобновяване, в това число посредством Европейския фонд за помощ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР