Италианският премиер Джорджа Мелони заяви пред Общото събрание на ООН

...
Италианският премиер Джорджа Мелони заяви пред Общото събрание на ООН
Коментари Харесай

Мелони: Няма да позволя Италия да се превърне в бежанския лагер на Европа

Италианският министър председател Джорджа Мелони съобщи пред Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, че няма да разреши Италия да се трансформира в бежанския лагер на Европа. Тя сподели, че внезапно повишеният брой на идващите с лодки мигранти на остров Лампедуза е сложило Италия под непоносим напън, съобщи италианската новинарска организация АНСА, представена от Българска телеграфна агенция.

Мелони отхвърли рецензиите към Меморандума за съгласие, който Европейски Съюз подписа с Тунис за двете страни да си сътрудничат, с цел да се попречи на трафикантите на хора да изпращат от туниските крайбрежия лодки с мигранти към Европа.

Рим изигра значима роля за сключването на съглашението.

" Важно е меморандумът с Тунис да бъде удължен. Това е модел, който може да се употребява и с други страни ", сподели тя. 

Министър-председателката на Италия означи, че се обръща огромно внимание и е налице информираност за ситуацията на мигрантите, а също, че се декларира мощна взаимност. 

" Проблемът е да забележим по кое време и доколко тази взаимност ще се трансформира в съответни дейности. Това е, което ме интересува в този момент ", добави тя.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР