Италианският боен флот започна вчера да премества първите 600 мигранти

...
Италианският боен флот започна вчера да премества първите 600 мигранти
Коментари Харесай

Италия прехвърля мигранти на други места, след като центърът в Лампедуза беше препълнен

Италианският военен флот стартира през вчерашния ден да реалокира първите 600 мигранти от сицилианския остров Лампедуза, откакто тамошният център за идентификация на бежанци беше претъпкан с новопристигнали и се появиха фрагменти с мизерните условия в него, съобщи Асошиейтед прес.

През този месец се следи стабилно нарастване на идващите в Италия мигранти спрямо предходни години, сочат данни на вътрешното министерство в Рим. Броят на мигрантите внезапно се е нараснал тази година. От януари до момента на брега са слезли 30 000 души, кандидатстващи за бежански статут, при 22 700 за същия интервал на 2021 година и 7 500 през 2020 година

Остров Лампедуза, който е по-близо до Северна Африка, в сравнение с до континентална Италия, постоянно е желана последна точка за основаните в Либия трафиканти, които взимат от всеки от обезверените хора стотици долари, с цел да ги откарат в Европа през Средиземно море на препълнени, рискови лодки.

Италианският боен транспортен съд „ Сан Марко " е натоварил първите 600 мигранти от Лампедуза и е отплавал към различен център в Сицилия. Оттам те ще бъдат пренасочени към други места в Италия, сподели министерството и посочи, че прехвърлянето ще продължи и през днешния ден.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР