Италианските власти обявиха, че са разбили две предполагаеми ислямистки клетки,

...
Италианските власти обявиха, че са разбили две предполагаеми ислямистки клетки,
Коментари Харесай

Италия разби две предполагаеми ислямистки клетки


Италианските управляващи оповестиха, че са разрушили две хипотетични ислямистки кафези, които се занимавали с пране на пари и финансиране на терористични групировки в Сирия, съобщи Франс прес.

На четиринадесет души са издадени заповеди за арест, а 20 акции по претършуване се правят сега, оповестиха в взаимно изказване правосъдните и полицейски управляващи на градовете Бреша /в Северна Италия/ и Каляри /в Сардиния/.

Първата клетка се състояла от десетима сирийци, чиято цел е била да правят злоупотреби с платежни услуги в разнообразни страни членки на Европейски Съюз - Швеция, Италия, Унгария, а също и в Турция.

В известието се показва също, че двама от тях са упрекнати във финансиране на тероризма.

Във втората група, работила в Сардиния, са членували " четирима деятели от сирийски и марокански генезис, упрекнати, че са част от клетка, която поддържа терористичната организацията " Джебхат ан Нусра " в Сирия.

В Италия до момента бяха разрушени няколко сходни кафези, главно занимаващи се с логистика, които набират или финансират членове на настоящи в Близкия Изток ислямистки групировки.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР