Италиански свещеник беше осъден на 3 години и 8 месеца

...
Италиански свещеник беше осъден на 3 години и 8 месеца
Коментари Харесай

Изкушен от Дявола свещеник влиза в затвора за 3 години и 8 месеца

Италиански духовник беше наказан на 3 години и 8 месеца затвор за кражба на енорийски пари, като е нарушил няколко божи заповеди. 40-годишният, някогашен енорийски духовник в църквата Кастелина, в квартал на Прато, беше задържан на 14 септември за интернационална търговия с опиати, измами и заграбване. 

Съдът в Прато в действителност е уважил споразумението за признаване на вината.

Според " Кориере каузи Сера " Франческо Спаниези е договорил съглашение, в което обвиняванията в търговия с опиати, трафик и заграбване са били доказани.

Но той въпреки всичко има шанс, тъй като свещеникът, който съгласно съобщенията не е уведомил няколкото сътрудници от мъжки пол, с които е правил секс без защитни средства, че е ХИВ-позитивен, е съумял да реализира отпадане на обвиняванията против него в опит за нанасяне на тежка щета.

Според юристите на обвинения, отецът е приемал антиретровирусни медикаменти, а обвиненият постоянно е твърдял, че е уведомил сътрудниците си за своя ХИВ статус. Въпреки че италианските медии показват, че опиатите, които е доставял по време на оргиите, са били давани принудително.

Съобщава се, че парите са били дарени от вярващите, с цел да се помогне на най-бедните членове на общността, в която свещеникът служи, само че вместо това той ги е задържал за себе си и ги е употребявал за не богоугодни каузи. 

Дон Франческо в тези дни е изправен пред дългия път на детоксикация от опиатите. Той е комплициран и отпаднал. Опитва да възвърне живота си след цунамито, което го удари на 14 септември, когато беше задържан дружно с гаджето си Алесио Реджина.

Син на семейство с безукорен морал, културен, приключил, съдбоносен да се изкачи на църковния връх. 40-годишният Франческо Спагнези от Прато също по този начин имаше харизма и преди да са пропадне в бездната на опиатите, беше много скъп от енориашите. 

Спаниези ще прекара част от присъдата си в лечебна общественост, където ще се лекува от наркотичната си взаимозависимост, като в същото време ще поставя общественополезен труд. Съобщава се, че " светият отец “, който е изразил страдание за държанието си, ще би трябвало да върне и към 300 000 евро, които е откраднал от енорията си.

Неговият полов сътрудник, 40-годишният Алесио Реджина, е наказан на 3 години и 2 месеца затвор за присъединяване в покупко-продажба на кокаин.

Епархията на град Прато в област Тоскана го отстранява от църковните му отговорности, когато историята се разчува през септември.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР