Италиански съдия е разпоредил да бъдат иззети 779.5 млн. евро

...
Италиански съдия е разпоредил да бъдат иззети 779.5 млн. евро
Коментари Харесай

Италия иззема 780 млн. евро от Airbnb заради неплатени данъци

Италиански арбитър е разпоредил да бъдат конфискувани 779.5 млн. евро от европейската централа на платформата за краткосрочни наеми Airbnb в Ирландия. Причината е хипотетично укриване на налози, заяви прокуратурата в Милано, представена от Reuters.

Проверката е обвързвана с хипотетично нарушаване на Airbnb, която не е приложила правилно закона, който изисква приходите на притежателите от наеми да бъдат обложени с 21% и парите преведени на бюджета от платформата. Законът работи от 2017 година, а нарушаването му е траяло до 2021 г. Трима души на управителни позиции са разследвани и са обект на заповедта за изземване на средствата, се споделя още в известието.

Airbnb Ирландия води дейни диалози с италианската данъчна организация от юни 2023 година за разрешаване на този проблем “, заяви представител на Airbnb.

Компанията е „ сюрпризирана и разочарована “ от решението и заяви, че дейностите ѝ са в цялостно сходство със закона, добави представителят.

Airbnb направи несполучлив опит да оспорва закона от 2017 година, посочен от прокурорите, в правосъдна борба, която завърши през декември с решението на Съда на Европейски Съюз в интерес на италианското държавно управление.

Администрацията на премиера Джорджа Мелони възнамерява да ограничи укриването на налози от краткосрочно отдаване на жилища и желае да увеличи данъка за притежателите на повече от един парцел за краткосрочно отдаване от 21 на 26%.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР