Италиански министър на екологичния преход Роберто Чинголани нарече неразумно увеличаването

...
Италиански министър на екологичния преход Роберто Чинголани нарече неразумно увеличаването
Коментари Харесай

Италиански министър: Увеличаването на цените на горивата е "неразумна, колосална измама"



Италиански министър на екологичния преход Роберто Чинголани назова " безразсъдно " увеличението цените на горивата и " колосална машинация за сметка на жителите и бизнеса ". Това той направи в предаване на италианската телевизия SKY.

Министър Чинголани сподели, че пазарът на горивата спекулира, с цел да стигне цената за литър бензин над 2,20 евро без да се знае за какво. Той изясни, че от една страна, налозите към цената на горивата са с цел да се употребяват от страната, а от друга, той уточни " нервността, която удвоява, учетворява или усилва цената пет пъти, прави единствено богати малко на брой и считам, че върху това би трябвало да се влияе на първо време ".

" Ще създадем всичко допустимо. Но ето ни пред колосална машинация, която идва от нервността, която иронично не преставам да загатвам, че се прави за сметка на бизнеса и жителите ", уточни министърът на екологичния.

Министър Чинголани счита за фундаментално да се откри оптималната цена,  която европейските оператори да не могат да надвишават. Той посочи, че " всеки, който изнася газ, не може да си прави сметки без Европа ".

В цената на горивата в Италия влизат 18 акциза и Данък добавена стойност, което общо за литър е 1,05  евро.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР