Италианската UniCredit води разговори за получаването на директен контрол върху

...
Италианската UniCredit води разговори за получаването на директен контрол върху
Коментари Харесай

UniCredit иска да получи директен контрол върху част от една от големите турски банки

Италианската UniCredit води диалози за приемането на пряк надзор върху част от турската банка Yapi Kredi. По този метод финансовата институция ще може да понижи присъединяване си в нея или да продаде напълно акциите, които има, настояват осведомени, представени от Bloomberg.

Ръководството на UniCredit води договаряния с колегата си Koc Holding в тази посока. Двете държат джойнт венчъра Koc Financial Services, който от своя страна е притежател на 82% от акциите на Yapi Kredi.

Според изказванията на източниците италианската банка желае да излезе от джойнт венчъра и да получи пряк надзор върху своя дял от 41% от скъпите бумаги.

И двете финансови компании ще търсят опция да приключат договорката до края на годината. Това ще разреши на UniCredit да реши какво да прави с каузи си в Yapi Kredi, без да е належащо да контракти това с Koc.

Засега представителите на UniCredit, Koc и Yapi Kredi отхвърлят коментар по проблема.

Турската банка е пета по величина по общо активи в южната ни съседка. Към края на предходната година тя разполага с такива на стойност от близо 55 милиарда евро. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР