Италианската централна банка Banca d'Italia разкри на 5 декември сътрудничеството

...
Италианската централна банка Banca d'Italia разкри на 5 декември сътрудничеството
Коментари Харесай

Италия и Южна Корея влизат в партньорство за CBDC

Италианската централна банка Banca d'Italia разкри на 5 декември съдействието си с южнокорейската Bank of Korea съгласно формалните им информационни канали.

Споразумението , завършено в меморандум за съгласие, е ориентирано към осведомителните технологии и платежните системи.

В меморандума се акцентира задължението за продан на познания и информация, изключително във връзка с провокациите в региона на осведомителните технологии и връзките. В него съответно се преглеждат въпроси, свързани със системите за сетълмент в действително време и цифровите валути на централните банки (CBDC).

Луиджи Федерико Синьорини, общоприет шеф на Banca d’Italia, утвърди съглашението по време на срещата. През миналата година и двете страни проучваха CBDC, въпреки и с разнообразни подходи.

В Италия централната банка дава приоритет на оперативната съгласуемост при сетълмента на транзакции, основани на технологията на разпределената счетоводна книга (DLT), като употребява хеш-свързани контракти, отклонявайки се от метода за CBDC на едро, общопризнат от други европейски страни.

За разлика от тях Южна Корея стартира през октомври тествания на инфраструктурната CBDC технология с присъединяване на частни банки и обществени институции, с техническата поддръжка на Банката за интернационалните разплащания. Бяха оповестени проекти за включване на 100,000 жители в тестванията на CBDC от 2024 година нататък.

 

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР