Италианската тенис-звезда Яник Синер се оттегли от участие в турнира

...
Италианската тенис-звезда Яник Синер се оттегли от участие в турнира
Коментари Харесай

Яник Синер се оттегли от участие на турнира по тенис в Рим от сериите Мастърс

Италианската тенис-звезда Яник Синер се отдръпна от присъединяване в шампионата в Рим от сериите " Мастърс 1000 " поради контузия в бедрото. Контузията е от мачовете на шампионата в Мадрид, изясни №2 в международната класация през днешния ден.

Въпросната контузия може да попречва подготовката му за Откритото състезание на Франция и това го кара да бъде изключително деликатен. В испанската столица той се отдръпна, а през днешния ден 22-годишният италианец разгласи, че е безусловно с разрушено сърце да вземе решението да пропусне домашния шампионат, който се организира от 8 до 19 май.

" Не е елементарно да напиша това известие, само че откакто още веднъж разговарях с лекари и експерти за моите проблеми с тазобедрената става, би трябвало да оповестя, че за жалост няма да мога да играя в Рим. Разбира се, доста съм печален, че няма да мога да се възстановя, защото това е един от обичаните ми шампионати. Очаквах с неспокойствие да се върна и да играя вкъщи пред италианската аудитория ", споделя Синер в обява в обществените мрежи.



Отпадането на Синер е втората огромна загуба за уредниците, откакто те бяха принудени да преглътнат. Испанецът към момента не може да се възвърне изцяло от травма в ръката.

А Синер беше в доста добра форма в първата част на сезона, като през януари победи с първата си купа от " Големия шлем " – в Австралия, след което продължи да подвига купите в Ротердам и Маями. На клей стартира с присъединяване до полуфинал в Монте Карло, последван от отричане поради въпросната болежка в крайници в Мадрид.

Откритото състезание на Франция, известно също като шампионата " Ролан Гарос ", стартира на 26-и май.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР