Италианската прокуратура приключи разследването си по случая с управлението на

...
Италианската прокуратура приключи разследването си по случая с управлението на
Коментари Харесай

Италианската прокуратура приключи разследването срещу Ювентус

Италианската прокуратура завърши следствието си по случая с ръководството на финансите на Ювентус в интервал от 2018 до 2020 година. " Старата госпожа " е разследвана по съмнения във подправено счетоводство и пазарни операции. Ювентус, бордът на шефовете и членовете му, са били осведомени, че актуалната фаза по следствието е приключена, заяви шефа на прокуратурата в Торино Анна Мария Лорето. 

Според организация Ройтерс, която се базира на собствен източник с директни наблюдения по случая, броят на обвинените е 15, като включително влиза и президентът на футболния клуб Андреа Аниели. От Ювентус или от страна на самия Аниели към момента няма никакво публично изказване. Практиката в Италия е такава, че приключването на следствието нормално предшества всяко искане от страна на прокурорите за изпращане на обвинените на съд. 

През декември предходната година финансовата полиция в Италия направи обиск в офисите на клуба. Тогава от Ювентус споделиха, че постоянно са работили съгласно настоящите закони и изцяло спомагат на управляващите в тяхното следствие. Прокуратурата търсеше доказателства за фиктивно изписване на прехвърляния, както и какво тъкмо се е случило със заплатите на футболистите в интервала на пандемията от КОВИД-19 през 2020 година. Футболният клуб Ювентус се управлява от компанията Ексор, която се управлява от семейство Аниели. 

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите мачове от италианските Serie A и Coppa Italia, онлайн, в ефира на MAX Sport 3.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР