Италианската мафия е много активна в Германия. Федералното министерство на

...
Италианската мафия е много активна в Германия. Федералното министерство на
Коментари Харесай

Италианската мафия е много активна в Германия: Колко са членовете на Ндрангета, Коза Ностра и Камора там?

Италианската мафия е доста дейна в Германия. Федералното министерство на вътрешните работи е засякло 1003 членове на клановете, които са оперирали в страната.

„ Според изследването на Федералната работа за престъпна полиция (BKA), дружно с държавните служби за престъпно следствие на федералните провинции, общо 1003 обвинени членове на италианската проведена престъпност (IOK), живеещи непрекъснато в Германия, са разпознати за 2022 година „, изясняват управляващите.

Според тази информация 519 от тях са били от Ндрангета. 134 са представяли Коза Ностра. А 118 от са оперирали от името на Камора

Спрямо миналата година броят им се усилва с 87.

'); break; case width < 760: document.write(''); break; default: document.write(''); break; }

Италианските мафиоти работят в ресторантьорството, търговията с храни и автомобилната промишленост. А закононарушенията, които правят, са трафик на опиати, пране на пари и данъчни измами.

Според управляващите нарушителите са натрупали към 2,3 милиона евро. От тях са конфискувани единствено към 683 000 евро. От министерството не съумяха да дадат информация за броя на наказателните производства против мафията или размера на действителните облаги.

Експертите допускат, че има забележителен брой неотчетени случаи

„ Днес мафията върти мрежата си в Германия, както и в огромни елементи на Италия. Все повече съумява да построи връзки с политиката и бизнеса под прикритието на сякаш съществени предприемачи “, изясни Марсел Емерих.

Той ръководител на парламентарната група на Зелените в комисията по вътрешните работи на Бундестага.

Въпреки това мафията продължава да бъде подценявана

„ Германия е европейската пералня за нарушители. Смята се, че всяка година се изпират над 100 милиарда евро. Конфискуваните суми в шестцифрен диапазон през последните години са единствено върхът на великански айсберг. Въпреки това към този момент не би трябвало да е детска игра в тази страна да се вършат пари от толкоз лесни за потребление противозаконни действия “, прибавя Емерих.

По думите му първата стъпка е, че парцелите към този момент няма да могат да се купуват с пари в брой.

„ Необходимо е също да се сътвори стратегия, ца да се покаже на засегнатите излаз. Да се отслабят структурите на проведената престъпност. “

Но той акцентира:

„ Трябва да обединим компетенциите в централна точка на федерално равнище, в случай че желаеме да предприемем по-решителни дейности против прането на пари, проведената престъпност и незаконните финансови мрежи. Правоприлагащите органи би трябвало да могат да организират комплицирани следствия и да им бъдат предоставени нужните запаси за това. За да се реализира това, федералното и щатското държавно управление ще би трябвало да работят в по-тясно съдействие.

Източник: RND/ Превод: SafeNews

Още вести четете в категорията Свят 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР