Италианската авиокомпания беше спасена от фалит преди три години, когато

...
Италианската авиокомпания беше спасена от фалит преди три години, когато
Коментари Харесай

Ryanair с интерес да купи Alitalia

Италианската самолетна компания беше избавена от банкрут преди три години, когато арабският транспортьор Etihad закупи 49% от компанията.

Още по тематиката
Според социологически изследвания 77% данъкоплатците желаят компанията да бъде оставена да банкрутира

Стратегията на Etihad за избавление на италианската самолетна компания към този момент не дава резултат

Арабският транспортьор ще избави от банкрут италианския си съперник

Италианската компания е получила 10 оферти, измежду които от EasyJet и LufthansaИрландската нискотарифна самолетна компания Ryanair демонстрира интерес към придобиването на Reuters. Финансовият шеф Нийл Сорахан съобщи, че компанията е изпратила необвърваща оферта.

Преди крайния период за присъединяване в наддаването Аlitalia е получила 10 оферти, вкючително и от нискотарифната EasyJet и немската Lufthansa. Сред претендентите е и арабският авиопревозвач който през 2014 година избави Alitalia от банкрут, купувайки надзорен пакет от 49% от акциите на италианската компания, осведоми вестник Il Messaggero.

Какво става в Alitalia

Италианската самолетна компания е в тежко финансово положение.

Редица проблеми съпътстват непрекъснато италианския авиопревозвач през годините. Alitalia e работила на облага единствено няколко години през своето битие. Поради насъбраните загуби преди три месеца управлението се опита да подписа съглашение със синдикатите за престуктуриране на компанията. Трябваше да бъдат съкратени над 300 чиновници, а заплатите на всички от летищния личен състав да бъдат понижени с 8%. Тогава проектът беше отритнат от огромна част от чиновниците, а от борда на шефовете на Alitaliа обясниха, че въвеждането на тези промени е било належащо, с цел да остане самолетната компания в бизнеса. До момента авиопревозвачът е спасяван неведнъж както от италианското държавно управление, по този начин и от частни вложители.

Ситуацията в Ryanair

От управлението на ирландската самолетна компания не дадоха детайлности към необвързващата си оферта за присъединяване в наддаването. През юни изпълнителният шеф на Ryanair Майкъл О’Лиъри
съобщи, че компанията ще се стреми да придобие допустимо максимален дял от Alitalia. Най-голямата нискотарифна самолетна компания в Европа продължава да се развива сполучливо, обслужвайки все по-голям брой пасажери. Поради това от Ryanair обмислят да изпълнят поръчка за 100 самолета Boeing 737 Max. Освен това през предишния месец превозвачът реши да се купи и 10 самолета Max200 на Boeing, които са по-икономични и разполагат с 11 места повече от останалите машини на Boeing. 10 от по-старите машини на Boeing ще бъдат дадени на лизинг.

Пред Bloomberg O`Лиъри изясни, че конкуренцията при нискотарифните самолетни компании е голяма, защото при ниските цени на горивото се включват и компании, които " нямат място на пазара ". Според изпълнителния шеф на Ryanair такава обстановка се следи в страни като Испания, Португалия, Тунис, Турция и някои страни от Близкия изток.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР