Историята с избягалите от Норвегия български родители, прогонени от демоничните

...
Историята с избягалите от Норвегия български родители, прогонени от демоничните
Коментари Харесай

Дали пък в Норвегия не знаят как се отглеждат деца?

Историята с избягалите от Норвегия български родители, прогонени от демоничните тамошни служби, провокира отбранителен вал тук. Норвежците - същински педагогичен смут - били подготвени да лишават деца поради това, че родителите тук-таме им удрят пестник, хранят ги с бял самун и пият бира пред тях - какъв скандал, каква демократична химера. Баба ти цялостен живот бял самун е яла и нищо ѝ няма, дядо ти и до ден сегашен пие бира, ракия, вино и мастика (вчера особено тъкмо в тази последователност) и в случай че ни отнемете шамара по какъв начин изобщо да възпитаваме? С какво? С думи? Айде стига нелепости. Ходи се обяснявай на един петгодишен келеш, знаеш ли к`во ми е.
Че норвежките служби за протекция на детето " Барневернет " се престарават, наподобява е безспорно. Но дано за миг допуснем няколко радикални хипотези. Например, че е общо взето доста хубаво родителите да не пият пред децата си. Просто е отлично. Би било напълно в реда на нещата родителите да не пият и пушат изобщо и да създадат по този начин, че децата им да не пият и пушят въобще. Нека допуснем за миг, че в Норвегия това е добре проумяно и подлежащо на надзор - просто не би трябвало да го вършат и точка. Знае се, че единственият механизъм, който децата имат, е подражателският и надали има потребност да цитираме базови положения в логиката на психиката за въздействието на ранното детство при образуването на харарактера. Ако един темперамент е опазен в най-ранните си години, има надалеч по-големи шансове да се опази и отсега нататък - в това има толкоз ясна елементарност, която и ясна е тук простотата на ритуала, в който пред един третокласник се изваждат дребните чашки с ракия (кайсиева, с дядо ти я сварихме тая есен) и той изрично бива вписан в фамилната традиция. Ако не се направи това, от келеша просто няма да стане човек и ще свърши на гей церемониал.
Могат ли да се лишават деца от родителите им поради алкохол, пестник и неприятно хранене? Разбира се, не. Но воят против норвежците наподобява изключително чудноват на фона на мръсната истина, че тук децата просто не се отглеждат добре. Една трета от тях порастват в среда на принуждение, други всеобщо затлъстяват, а над 40 % са функционални необразовани. Семейството се проваля непрестанно, учебното заведение доразваля каквото е имало за повреждане, детството е хазартно прекарване с непредвидими последици. И спрямо всички тези опасности, даже свръхлибералните безумия на Норвегия са за предпочитане. Когато тук дойдат чужденци, с боричкане по масата се изяснява, че те трябват да съблюдават нашите публични правила. Е, въпреки всичко Норвегия има правото да изиска същото. Дали не знаят по какъв начин се отглеждат деца? Може пък да са се научили.
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР