Историята на италианската майка и жестът й към бебето й

...
Историята на италианската майка и жестът й към бебето й
Коментари Харесай

Италианка умря, но преди това остави на бебето си подаръци за 18 рождени дни

Историята на италианската майка и жестът й към бебето й Анна раздруса милиони в обществените мрежи. Елиза схваща, че е болна от изключително нападателен вид рак на гърдата малко след раждането на дребната Анна.
Четирите интервенции и химиотерапията не оказват помощ на някогашната директорка на банка от градче до Тревизо. През лятото й споделят, че й остават още два месеца живот. Затова през август подписва брак с бащата на детето си. През останалото време тя мисли само за бъдещето на Анна и за това по какъв начин ще посрещне всичките си рождени дни без майка.
Посвещава последния месец от живота си на избирането на дарове за всеки от бъдещите рождени дни на щерка си до достигането на пълноправие. С тази цел се съветва с други майки във фейсбук, които я поучават какво да купи - от кукли и глобус на земята до детски книжки. Всеки от подаръците е съпроводен с писмо с пожелания към бъдещото момиче и госпожица, в това число и за напълно практични неща, „ тъй като гибелта се нуждае и от удобен смисъл, а освен от поезия”.
Елиза умира на 27 август в Тревизо, няколко дни след първия рожден ден на щерка си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР