Историята на една странна обществена поръчка и анализ за липсата

...
Историята на една странна обществена поръчка и анализ за липсата
Коментари Харесай

Бивш депутат от Има такъв народ разкри историята на една странна обществена поръчка

" Историята на една странна социална поръчка и разбор за неналичието на доверие сред институциите, безсилието на една страна да се оправи с пътната сигурност...
Фактът, че сигналите против някогашните управници “валят ”, самичък по себе си е задоволително сладкодумен. Завесата на страха се подвига! Гражданското съзнание се разсънва, готово да разбие оковите на властта! С надигнатия глас през днешния ден, с вота си на изборите! Споделям сигнал, изпратен до мен!
За първи път въпросната социална поръчка е оповестена на 02 април 2021 година в 15.48 ч. ( ). Предполагам, прави усещане в какъв миг се разгласява сходна поръчка, два дни преди изборите и то по съкратена процедура за едвам 12 дни.
Дори и да се абстрахираме от момента на издание на горепосочената Оперативна програма, би следвало да обърнем внимание на нейното наличие:
АПИ се е договорила с някаква тайнствена личност, която била подала искане за патент в USA (договорките по Оперативна програма единствено с един реализатор дават отговор ли на условията в Закон за обществените поръчки няма да коментирам) да направи ПИЛОТНО ЗАСНЕМАНЕ….... При това пилотно снимане, какъв брой и да се търси в документите на посочената социална поръчка няма да открием какъв е размерът, обсегът на въпросната социална поръчка….1 км, 10 км, 100 км. Странно обаче, някак изпълнителите са съумели да дефинират, че бюджет от 7 680 000 лева без Данък добавена стойност е задоволителен?!?!?!
В аргументацията на тази поръчка са употребявани „ солидни “ източници, на които даже са се позовали в самата поръчка…Wikipedia с директни линкове в документите ", написа икономистът и някогашен народен представител от Има Такъв народ.
" След генерирането на обосновка по отношение на несъстоятелността на тази поръчка тя е ….прекратена… като публично се употребява предлог, че това преустановяване се дължи на…ЛИПСАТА НА ФИНАНСОВ РЕСУРС НА ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ.
Дотук всичко наподобява обикновено, някой има безумно скимване, осъществя го, само че когато се чуе и друго мнение…се приключва и се отрезвява….
 Близо 7,7 млн. лева за разбор на риска по българските пътища Близо 7,7 млн. лева за разбор на риска по българските пътища
Поръчка за георефериране на пътната инфраструктура посредством сателитни системи за предварителна защита на пътнотранспортния травматизъм разгласи Агенци...
Но да не забравяме къде живеем, в какви условия и в какъв социално-битов натурализъм сме потопени през годините на прехода.
На светлата дата 29 април 2021 г (четвъртък преди Великден и надлежно едни 10-тина празнични дни) в 15.31 часа тази Оперативна програма е възобновена!!! 00044-2021-0036 с краен период за подаване на оферти 13 май 2021 г.…отново единствено един вероятен кандидатстващ, със същата мистична госпожа Диана Русинова…която още веднъж попада в документите на Оперативна програма. Някак за 20-тина дни се откриха 7 680 000 лева без Данък добавена стойност да се похарчат в ОПИТ.
Разбира се, проличава си, че са взети поради предходните бележки, които по неведоми пътища са достигнали до формулиращите Оперативна програма и към този момент не се загатва евентуалността на патента, не се загатва Wikipedia, дори се прави крачка напред…позовават се на за ръководството на сигурността на пътната инфраструктура!!! Гениално, на българска администрация й лиши 13 години, с цел да се задвижи и реши да работи по Директива от 2008 година!!! Похвално, по-добре късно в сравнение с никога…
Само, че имат неточност, въпросната Директива е променена и същината на тези промени е доста по-съзвучна със сегашната конюнктура и тези промени не са от преди 10 години….а доста по-скорошни. Ала не трябва да се сърдим на АПИ, очевидно толкоз си могат, очевидно се пробват нещо да скалъпят хората.
Тяхното деяние е показателно за едно и е доказателство за същото, а точно:
 Синът и дъщерята на някогашен началник на АПИ извършват план за милиони в Перперикон Синът и дъщерята на някогашен началник на АПИ извършват план за милиони в Перперикон
Заедно с още две компании синът и дъщерята на някогашния началник на Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) Светослав Глосов ще извършва...
1. С последните промени на „Задгранични паспорти" (отдел на МВР) от 19.03.2021 година грижата и координацията за сигурността на пътищата в Република България е ангажимент и обвързване на „ Държавна Агенция Безопасност на придвижване по пътищата “ – видно и очевидно представителите на АПИ не считат, че нещо сходно може да се осъществя и извърши от ДА БДП и по тази причина са решили да се „ избавят “ както съумеят и до каква степен могат.
2. Абсолютна неяснота и здрава логичност при установяване на бюджет за реализация на ОПИТИ. Когато се разчита на несъществуваща технология, недоказани решения, това могат единствено да бъдат ОПИТИ. И във второто издание на тази ОПИТНА поръчка не излиза наяве какъв е обсегът
3. В съответната администрация очевидно няма хора с сериозно мислене и знания в тази материя, да даваш безотчетно МИЛИОНИ за сателитни фотоси, които въз основата на голям брой принадлежности на Европейска комисия и Европейски Съюз са налични до всички органи на държавната власт изцяло БЕЗПЛАТНО е най-малкото безконтролно!!!
4. Подобна поръчка, аргументацията за нея и методът могат единствено да ни стимулират да бъдем доста по-бдителни по повод пилеенето на запаси в НЕПРАВИЛНИ дейности.
Още информация за въпросната поръчка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР