Университетски професор в Рим беше оправдан в сряда за клевета

...
Университетски професор в Рим беше оправдан в сряда за клевета
Коментари Харесай

Италиански съдия отхвърля дело за клевета, заведено от съюзник на Мелони

Университетски професор в Рим беше оневинен в сряда за клюка против министъра на земеделието Франческо Лолобриджида, в която го съпостави с нацистки губернатор, предава " Ройтерс ".

Съдия отхвърли делото против Донатела ди Чезаре, професор по философия в университета Сапиенца в Рим, като сподели, че " фактът не съставлява закононарушение ".

" Това е огромна победа за демокрацията и свободния спор. Критичните гласове би трябвало да бъдат чути ", написа Ди Чезаре на X.

Лолобриджида, който е шурей на премиера Джорджия Мелони , не направи коментар.

Той стартира правосъдното си дело предходната година, откакто Ди Чезаре се появи в телевизионно шоу и го разкритикува за думите, че Италия е изложена на риск " от етническа замяна " заради ниската си раждаемост.

Чезаре сподели, че е употребявал език, сходен на този на " Гаулайтер " - районен водач на нацистката партия на Адолф Хитлер.

В делото си Лолобриджида упрекна Чезаре, че го показала като нацист , " който популяризира концентрационните лагери ". Чезаре се отбрани в италианската преса, като сподели, че е сравнила избора му на думи с този на нацист, само че не го е нарекла подобен.

Делото за клюка против Чезаре беше едно от поредицата правосъдни каузи, заведени от държавни политици против открити критици през последните месеци. Противниците настояват, че това е в съгласие изпитание за ограничение на свободата на словото , нещо, което министрите отхвърлиха.
 Италианската държавна телевизия RAI се готви за стачка против Мелони
Италианската държавна телевизия RAI се готви за стачка против Мелони

Поводът е анулирано присъединяване на италиански писател
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР