История за яхти, петрол, газ и политика - това са

...
История за яхти, петрол, газ и политика - това са
Коментари Харесай

История за яхти, петрол и политика: Кои са руските милиардери, чиито активи пострадаха от санкциите


История за яхти, нефт, газ и политика - това са съветските милиардери, чийто активи пострадаха от глобите наложени поради съветската инвазия в Украйна. Кои са най-влиятелните от тях и за какво попадат под удара на глобите?

Бизнесмени, финансови магнати, висши държавни служители. Всеки от тях непосредствен на президента Владимир Путин, множеството с истории в глобите още от анексията на Крим.


Игорь Иванович Сечин е роден в Ленинград, сегашен Санкт Петербург през 1960 година. Той е основен изпълнителен шеф на „ Роснефт “, един от най-големите производители на недопечен петрол в света. Работи с Владимир Путин от 90-те.



През 1999 година Сечин става заместник-началник на администрацията на Путин, през 2008 година – заместител министър-председател, а през 2012 година – основен изпълнителен шеф на „ Роснефт “. Той е в листата със наказания на Съединени американски щати още от анексията на Крим.



Алексей Мордашов натрупва положението си с производството на стомана. От 2007 година взе участие в ръководството на туристическия тръст „ ТУИ “, от който има една трета. Бизнес ползите на 55-годишния руснак обгръщат още супермаркети, онлайн търговия, просветителни и здравни компании. Форбс правят оценка положението му на 10,5 милиарда $.


Алишер Усманов е 68-годишен магнат със положение от 16,8 милиарда $. Бивш акционер в лондонския футболен клуб " Арсенал " и със забележително въздействие в Международния олимпийски комитет. Усманов назова глобите " нечестни ", дефинира обвиняванията като " подправени и злепоставящи ".

Той е един от първите спонсори на „ Facebook “ през 2009 година Той е олигархът, чиято яхта за 600 милиона $ бе иззета от немските управляващи. Притежава личен „ Еърбъс “ на стойност 200 млн. $. Сочен е за най-богатия съветски жител от 2015 година насам.

Семейство Ротенберг са под удара на западни наказания още от съветската инвазия в Крим през 2014 година Бизнесите им са свързани с държавни предприятия, пазар на скъпи картини, строителство на газопроводи.

Най-възрастният от семейството, Аркадий Ротенберг се самопосочи като притежател на " Двореца на Путин " преди една година.



Той и братът Борис получават 21 държавни поръчки на стойност 7 милиарда $ по отношение на Олимпиадата в Сочи през 2014 година Аркадий, Борис и техните синове са добавени в листата със наказания на Съединени американски щати през миналата седмица.



Финансови магнати

Михаил Фридман e притежател на най-голямата съветска частна банка " Алфа ". Има бизнес ползи в областта на търговията и в мобилните връзки. Фридман бе известно време и акционер в третия по величина съветски нефтен тръст TNK-BP, само че през 2016 година разгласи, че дава цялото си имущество за благотворителни цели.

Пьотр Авен - сътрудник на Фридман, който счита да оспорва наложените наказания. Президент на банка " Алфа " от 1994 година. Преди това е бил министър на външната търговия. Прекарва половината от годината си в Лондон. Европейски Съюз го назовава " един от най-близките олигарси на Путин ".

Политици

Виталий Савелев е министър на превоза на Руската федерация и член на съвета на шефовете на Руските железници. Бивш изпълнителен шеф на " Аерофлот ". Включен е в глобите поради виновната си функционалност в транспортните ведомства, които улесняват съветската инвазия.

Дмитрий Песков е представителят на Владимир Путин. В многочислени изказвания акцентира, че територията на Крим и Севастопол е неразделна част от Русия. Изразява мнението, че не са вероятни договаряния с украинските управляващи. Заявява в несъгласие с обстоятелствата, че няма съветски въоръжени сили в Донбас. Песков твърди, че западните наказания нямат действително влияние върху Русия. Заплашва, че Русия ще излезе с ответни наказания.

Запориране на парцели, блокиране на сметки, само че не и обезкървяване на цялостния им бизнес.Това заплашва глобените олигарси. Засега.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР